Piščančji file s pirejem iz črnega fižola in paradižnikovo salso

Piščančji file s pirejem iz črnega fižola in paradižnikovo salso image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 40 min

Sestavine

2 število porcij
    • 500   g piščančji file
    •   fižol črni
    • 200   ml zelenjavna juha
    • 1   strok česen
    • 1   čebula rdeča
    • 1   limona
    • 250   g češnjev paradižnik
    • 1   paprika
    • 32   ml olivno olje
    •   čili Jalapeno
    • 24   ml agavin sirup
    •   sol
    •   poper
    • 10   g peteršilj
    • 10   g koriander
    • 50   g jogurt

Priprava

    Čebulo in česen olupite in narežite na kocke. Črni fižol stresite na cedilo in odcedite. V posodi na olivnem olju dušite pol čebule in česna, da postekleni, in dolijte sok polovice limone. Dodajte fižol in zelenjavno osnovo, začinite s soljo in poprom ter na hitro pokuhajte.

    Paradižnik operite in prerežite na pol. Papriko narežite na rezine in v posodi zmešajte s preostalo čebulo, olivnim oljem, agavinim sirupom, čilijem jalapeno in preostalim limoninim sokom. Začinite s soljo in poprom. Dodajte nasekljan peteršilj in koriander. V ponvi segrejte olivno olje. Piščančji file dobro popecite z vseh strani in zmanjšajte ogenj.

    Fižol s paličnim mešalnikom na hitro zmešajte v gladek pire in mu dodajte polovico jogurta. Na krožnik naložite fižolov pire, dodajte paradižnikovo salso in piščančje prsi ter postrezite s preostalim jogurtom.