Priprava
Čebulo in česen olupite in narežite na kocke. Črni fižol stresite na cedilo in odcedite. V posodi na olivnem olju dušite pol čebule in česna, da postekleni, in dolijte sok polovice limone. Dodajte fižol in zelenjavno osnovo, začinite s soljo in poprom ter na hitro pokuhajte.
Paradižnik operite in prerežite na pol. Papriko narežite na rezine in v posodi zmešajte s preostalo čebulo, olivnim oljem, agavinim sirupom, čilijem jalapeno in preostalim limoninim sokom. Začinite s soljo in poprom. Dodajte nasekljan peteršilj in koriander. V ponvi segrejte olivno olje. Piščančji file dobro popecite z vseh strani in zmanjšajte ogenj.
Fižol s paličnim mešalnikom na hitro zmešajte v gladek pire in mu dodajte polovico jogurta. Na krožnik naložite fižolov pire, dodajte paradižnikovo salso in piščančje prsi ter postrezite s preostalim jogurtom.