Čebulo in česen olupite in narežite na kocke. Črni fižol stresite na cedilo in odcedite. V posodi na olivnem olju dušite pol čebule in česna, da postekleni, in dolijte sok polovice limone. Dodajte fižol in zelenjavno osnovo, začinite s soljo in poprom ter na hitro pokuhajte.
Piščančji file s pirejem iz črnega fižola in paradižnikovo salso
Sestavine
2
število porcij
-
- 500 g piščančji file
- fižol črni
- 200 ml zelenjavna juha
- 1 strok česen
- 1 čebula rdeča
- 1 limona
- 250 g češnjev paradižnik
- 1 paprika
- 32 ml olivno olje
- čili Jalapeno
- 24 ml agavin sirup
- sol
- poper
- 10 g peteršilj
- 10 g koriander
- 50 g jogurt
Priprava
Paradižnik operite in prerežite na pol. Papriko narežite na rezine in v posodi zmešajte s preostalo čebulo, olivnim oljem, agavinim sirupom, čilijem jalapeno in preostalim limoninim sokom. Začinite s soljo in poprom. Dodajte nasekljan peteršilj in koriander. V ponvi segrejte olivno olje. Piščančji file dobro popecite z vseh strani in zmanjšajte ogenj.
Fižol s paličnim mešalnikom na hitro zmešajte v gladek pire in mu dodajte polovico jogurta. Na krožnik naložite fižolov pire, dodajte paradižnikovo salso in piščančje prsi ter postrezite s preostalim jogurtom.