
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščančji file Piščančji file | 500 g g | ||
Fižol
Fižol (črni) | |||
Zelenjavna juha Zelenjavna juha | 200 ml ml | ||
Česen Česen | 1 stroki strok | ||
Čebula
Čebula (rdeča) | 1 | ||
Limona Limona | 1 | ||
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 250 g g | ||
Paprika Paprika | 1 | ||
Olivno olje Olivno olje | 32 ml ml | ||
Čili
Čili (Jalapeno) | |||
Agavin sirup Agavin sirup | 24 ml ml | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Peteršilj Peteršilj | 10 g g | ||
Koriander Koriander | 10 g g | ||
Jogurt Jogurt | 50 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPiščančji file s pirejem iz črnega fižola in paradižnikovo salso
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Čebulo in česen olupite in narežite na kocke. Črni fižol stresite na cedilo in odcedite. V posodi na olivnem olju dušite pol čebule in česna, da postekleni, in dolijte sok polovice limone. Dodajte fižol in zelenjavno osnovo, začinite s soljo in poprom ter na hitro pokuhajte.
Paradižnik operite in prerežite na pol. Papriko narežite na rezine in v posodi zmešajte s preostalo čebulo, olivnim oljem, agavinim sirupom, čilijem jalapeno in preostalim limoninim sokom. Začinite s soljo in poprom. Dodajte nasekljan peteršilj in koriander. V ponvi segrejte olivno olje. Piščančji file dobro popecite z vseh strani in zmanjšajte ogenj.
Fižol s paličnim mešalnikom na hitro zmešajte v gladek pire in mu dodajte polovico jogurta. Na krožnik naložite fižolov pire, dodajte paradižnikovo salso in piščančje prsi ter postrezite s preostalim jogurtom.