Preprosto več za vas
Piščančji file s pirejem iz črnega fižola in paradižnikovo salso

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Piščančji file Piščančji file500 g g
Fižol Fižol
(črni)
Zelenjavna juha Zelenjavna juha200 ml ml
Česen Česen1 stroki strok
Čebula Čebula
(rdeča)
1
Limona Limona1
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik250 g g
Paprika Paprika1
Olivno olje Olivno olje32 ml ml
Čili Čili
(Jalapeno)
Agavin sirup Agavin sirup24 ml ml
Sol Sol
Poper Poper
Peteršilj Peteršilj10 g g
Koriander Koriander10 g g
Jogurt Jogurt50 g g

Piščančji file s pirejem iz črnega fižola in paradižnikovo salso

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

40 min
(2)

Priprava

Čebulo in česen olupite in narežite na kocke. Črni fižol stresite na cedilo in odcedite. V posodi na olivnem olju dušite pol čebule in česna, da postekleni, in dolijte sok polovice limone. Dodajte fižol in zelenjavno osnovo, začinite s soljo in poprom ter na hitro pokuhajte.

Paradižnik operite in prerežite na pol. Papriko narežite na rezine in v posodi zmešajte s preostalo čebulo, olivnim oljem, agavinim sirupom, čilijem jalapeno in preostalim limoninim sokom. Začinite s soljo in poprom. Dodajte nasekljan peteršilj in koriander. V ponvi segrejte olivno olje. Piščančji file dobro popecite z vseh strani in zmanjšajte ogenj.

Fižol s paličnim mešalnikom na hitro zmešajte v gladek pire in mu dodajte polovico jogurta. Na krožnik naložite fižolov pire, dodajte paradižnikovo salso in piščančje prsi ter postrezite s preostalim jogurtom.