Piščančji file v limonino-koromačevi omaki s solato iz zelenih jabolk in korena zelene

Piščančji file v limonino-koromačevi omaki s solato iz zelenih jabolk in korena zelene image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 800   g piščančji file
    • 2   limona
    • 3   g koromač
    • 1   g sladka smetana
    •   sol
    •   poper
    • 3   dl jušna osnova
    • 400   g zelena
    • 200   g zelena jabolka
    •   olivno olje
    • 100   g maslo

Priprava

    V široki posodi zmešamo smetano, limonin sok, piščančjo jušno osnovo, sol in poper. Zavremo in nato zmanjšamo ogenj. V omako damo piščančje fileje in jihpoširamo približno 20 minut.Na koncu dodamo sesekljan koromač in maslo. Zeleno in jabolka narežemo na tanke trakove in začinimo s soljo, poprom in oljčnim oljem. Po želji lahko dodamo nekaj kapljic limoninega soka.