
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
piščančji file
Piščančji file Piščančji file | 600 g g | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Solni cvet Solni cvet | ||
Česen Česen | 1 | |
Timijan Timijan | Vejica Vejica | |
Maslo Maslo | 10 g g | |
Poper Poper |
krompirjevi njoki
Krompir Krompir | 0,6 kg kg | |
Pšenična moka Pšenična moka | 350 g g | |
Sol Sol | ||
Jajca Jajca | 1 | |
Olivno olje Olivno olje |
omaka
Olivno olje Olivno olje | 12 ml ml | |
Panceta Panceta | 100 g g | |
Sladka smetana Sladka smetana | 24 ml ml | |
Rukola Rukola | ||
Skuta Skuta | 100 g g | |
Kozji sir Kozji sir | 100 g g |
regratova solata
Regrat Regrat | 250 g g | |
Krompir Krompir | 3 | |
Jajca Jajca | 3 | |
Rjavi fižol Rjavi fižol | 150 g g | |
Panceta Panceta | 150 g g | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Balzamični kis Balzamični kis | ||
Solni cvet Solni cvet |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPiščančji file z domačimi njoki in regratovo solato
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Piščančji file
Piščančje fileje najprej potolčemo, potem pa v ponvi na vročem olju z obeh strani popečemo, znižamo temperaturo in dušimo 10 minut. Dodamo timijan, strt česen, ki smo mu predhodno odstranili kalček, maslo s soljo in dušimo še 5 minut. Vzamemo iz posode in malo ohlajene narežemo na trakove. Potresemo s solnim cvetom in sveže mletim poprom.
Krompirjevi njoki
Krompir (izberemo sorto, ki ni vodena) v olupku skuhamo. Nato ga olupimo (3 prihranimo za solato) in še vročega pretlačimo s stiskalnico za krompir. Ohlajenemu dodamo presejano moko, ščepec soli, stepeno jajce, malo olja ter zamesimo testo. Oblikujemo približno za prst debele »trakove«, ki jih narežemo na poljubno velike njoke. Skuhamo jih v kropu - iz vode jih poberemo s penovko, ko priplavajo na površje.
Omaka
V ponvi z malo olja prepražimo rezine pancete. Dodamo smetano, sesekljano rukolo ali regrat, skuto in koščke kozjega sira ter kuhane in dobro odcejene njoke. Rahlo premešamo.
Regratova solata
Regrat očistimo, operemo in odcedimo. Jajca trdo skuhamo in kuhana ohladimo v mrzli vodi ter olupimo. Panceto narežemo na kocke in hrustljavo popečemo v ponvi ter zdrobimo. Jajca in krompir narežemo na rezine. Regrat pokapamo z oljčnim oljem in s kisom, dodamo fižol, krompir in jajca. Solimo in premešamo. Regratovo solato potresemo s panceto ali z ocvirki.
Serviranje
Na globji segret servirni krožnik damo domače njoke v omaki s panceto, rukolo in kozjim sirom, poleg ali na vrh razporedimo piščančje trakove. Zraven ponudimo regratovo solato, ki smo jo tik pred serviranjem potresli s hrustljavo panceto ali toplimi ocvirki.