Preprosto več za vas
Piščančji file z domačimi njoki in regratovo solato

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

piščančji file

Piščančji file Piščančji file600 g g
Olivno olje Olivno olje
Solni cvet Solni cvet
Česen Česen1
Timijan Timijan Vejica Vejica
Maslo Maslo10 g g
Poper Poper

krompirjevi njoki

Krompir Krompir0,6 kg kg
Pšenična moka Pšenična moka350 g g
Sol Sol
Jajca Jajca1
Olivno olje Olivno olje

omaka

Olivno olje Olivno olje12 ml ml
Panceta Panceta100 g g
Sladka smetana Sladka smetana24 ml ml
Rukola Rukola
Skuta Skuta100 g g
Kozji sir Kozji sir100 g g

regratova solata

Regrat Regrat250 g g
Krompir Krompir3
Jajca Jajca3
Rjavi fižol Rjavi fižol150 g g
Panceta Panceta150 g g
Olivno olje Olivno olje
Balzamični kis Balzamični kis
Solni cvet Solni cvet

Piščančji file z domačimi njoki in regratovo solato

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Piščančji file

Piščančje fileje najprej potolčemo, potem pa v ponvi na vročem olju z obeh strani popečemo, znižamo temperaturo in dušimo 10 minut. Dodamo timijan, strt česen, ki smo mu predhodno odstranili kalček, maslo s soljo in dušimo še 5 minut. Vzamemo iz posode in malo ohlajene narežemo na trakove. Potresemo s solnim cvetom in sveže mletim poprom.

Krompirjevi njoki

Krompir (izberemo sorto, ki ni vodena) v olupku skuhamo. Nato ga olupimo (3 prihranimo za solato) in še vročega pretlačimo s stiskalnico za krompir. Ohlajenemu dodamo presejano moko, ščepec soli, stepeno jajce, malo olja ter zamesimo testo. Oblikujemo približno za prst debele »trakove«, ki jih narežemo na poljubno velike njoke. Skuhamo jih v kropu - iz vode jih poberemo s penovko, ko priplavajo na površje.

Omaka

V ponvi z malo olja prepražimo rezine pancete. Dodamo smetano, sesekljano rukolo ali regrat, skuto in koščke kozjega sira ter kuhane in dobro odcejene njoke. Rahlo premešamo.

Regratova solata

Regrat očistimo, operemo in odcedimo. Jajca trdo skuhamo in kuhana ohladimo v mrzli vodi ter olupimo. Panceto narežemo na kocke in hrustljavo popečemo v ponvi ter zdrobimo. Jajca in krompir narežemo na rezine. Regrat pokapamo z oljčnim oljem in s kisom, dodamo fižol, krompir in jajca. Solimo in premešamo. Regratovo solato potresemo s panceto ali z ocvirki.

Serviranje

Na globji segret servirni krožnik damo domače njoke v omaki s panceto, rukolo in kozjim sirom, poleg ali na vrh razporedimo piščančje trakove. Zraven ponudimo regratovo solato, ki smo jo tik pred serviranjem potresli s hrustljavo panceto ali toplimi ocvirki.