Preprosto več za vas
Piščančji file z gobami na cvetačnem pireju s češnjevo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

cvetačni pire

Cvetača Cvetača1
Smetana Smetana200 g g
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

piščančji pire

Piščančja prsa Piščančja prsa600 g g
Pršut Pršut
Maslo Maslo72 ml ml
Gobe Gobe
Timijan Timijan
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

češnjeva omaka

Voda Voda120 ml ml
Sladkor Sladkor223 g g
Rižev kis Rižev kis8 ml ml
Suhe češnje Suhe češnje120 g g
Piščančja omaka Piščančja omaka1,5 dl dl

Piščančji file z gobami na cvetačnem pireju s češnjevo omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Cvetačni pire:
Cvetačo nadrobimo na manjše cvetove in jih v kropu kuhamo tri minute. Odcedimo in prelijemo s smetano ter dušimo, da se zelenjava zmehča. S paličnim mešalnikom naredimo pire. Solimo in popramo po okusu.

Piščančji file
Fileje potresemo s solnim cvetom in poprom ter tesno zavijemo v plastično folijo, da jih oblikujemo v valj (zaradi enakomernega kuhanja). Damo v vrečko za vakuumiranje, zatesnimo in počasi kuhamo 60 minut na 65 °C. Po eni uri vzamemo piščanca iz vrečke in osušimo s papirnato brisačo. Tekočino iz vrečke prihranimo za omako.

V ponvi segrejemo maslo in popečemo fileje z vseh strani. Gobe odcedimo in jih dodamo v ponev. Ponovno popečemo. Znižamo temperaturo, začinimo z osmukanim timijanom inpečemo še pet minut.Vzamemo iz ponve, zavijemo z rezinami pršuta in pokrijemo s folijo terpustimo počivati na toplem še deset minut,da se okusi prepojijo. Narežemo na rezine.

Češnjeva omaka:
V posodi segrevamo vodo in sladkor ter mešamo, da se sladkor povsem raztopi. Dodamo rižev kis in suhe češnje ter kuhamo, dokler češnje ne nabreknejo. Primešamo piščančjo omako, ki je ostala v ponvi od pečenja filejev.

Cvetačni pire z žlico razporedimo po segretem plitvem krožniku. Nanj položimo rezine fileja z gobami, ki jih po želji posujemo s solnim cvetom. Prelijemo s češnjevo omako in dekoriramo z vejico timijana.