
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
cvetačni pire
Cvetača Cvetača | 1 | ||
Smetana Smetana | 200 g g | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
piščančji pire
Piščančja prsa Piščančja prsa | 600 g g | ||
Pršut Pršut | |||
Maslo Maslo | 72 ml ml | ||
Gobe Gobe | |||
Timijan Timijan | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
češnjeva omaka
Voda Voda | 120 ml ml | ||
Sladkor Sladkor | 223 g g | ||
Rižev kis Rižev kis | 8 ml ml | ||
Suhe češnje Suhe češnje | 120 g g | ||
Piščančja omaka Piščančja omaka | 1,5 dl dl |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPiščančji file z gobami na cvetačnem pireju s češnjevo omako
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Cvetačni pire:
Cvetačo nadrobimo na manjše cvetove in jih v kropu kuhamo tri minute. Odcedimo in prelijemo s smetano ter dušimo, da se zelenjava zmehča. S paličnim mešalnikom naredimo pire. Solimo in popramo po okusu.
Piščančji file
Fileje potresemo s solnim cvetom in poprom ter tesno zavijemo v plastično folijo, da jih oblikujemo v valj (zaradi enakomernega kuhanja). Damo v vrečko za vakuumiranje, zatesnimo in počasi kuhamo 60 minut na 65 °C. Po eni uri vzamemo piščanca iz vrečke in osušimo s papirnato brisačo. Tekočino iz vrečke prihranimo za omako.
V ponvi segrejemo maslo in popečemo fileje z vseh strani. Gobe odcedimo in jih dodamo v ponev. Ponovno popečemo. Znižamo temperaturo, začinimo z osmukanim timijanom inpečemo še pet minut.Vzamemo iz ponve, zavijemo z rezinami pršuta in pokrijemo s folijo terpustimo počivati na toplem še deset minut,da se okusi prepojijo. Narežemo na rezine.
Češnjeva omaka:
V posodi segrevamo vodo in sladkor ter mešamo, da se sladkor povsem raztopi. Dodamo rižev kis in suhe češnje ter kuhamo, dokler češnje ne nabreknejo. Primešamo piščančjo omako, ki je ostala v ponvi od pečenja filejev.
Cvetačni pire z žlico razporedimo po segretem plitvem krožniku. Nanj položimo rezine fileja z gobami, ki jih po želji posujemo s solnim cvetom. Prelijemo s češnjevo omako in dekoriramo z vejico timijana.