Preprosto več za vas
Piščančji medaljoni na grahovem pireju

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine

Piščančji medaljoni Piščančji medaljoni400 g g
Maslo Maslo36 g g
Timijan Timijan Vejica Vejica
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje

hrustljavi krompir julienne

Krompir Krompir1
Solni cvet Solni cvet
Olivno olje Olivno olje48 ml ml

hrustljava špinača

Mlada špinača Mlada špinača400 g g
Maslo Maslo10 g g

grahov pire z meto

Krompir Krompir2
Zelen grah Zelen grah800 g g
Česen Česen1
Maslo Maslo36 g g
Meta Meta
Smetana Smetana2 dl dl
Sol Sol
Poper Poper

serviranje

Pistacije Pistacije40 g g
Sir v slanici Sir v slanici200 g g
Timijan Timijan Vejica Vejica
Olive Olive

Piščančji medaljoni na grahovem pireju

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(2)

Priprava

V ponvi na vročem olju z obeh strani na hitro popečemo piščančje medaljone, nato znižamo temperaturo, dodamo maslo in pečemo še šest do sedem minut, da meso rahlo karamelizira. Začinimo s solnim cvetom in poprom, posujemo z lističi svežega timijana, odstavimo in pustimo pokrito na toplem, da se arome prepojijo.

Hrustljavi krompirček julienne: krompir olupimo, operemo, naribamo na tanke rezine, narežemo na trakove in pustimo na papirnati brisači, da se osuši. Nato ocvremo na vročem olju, da zlato zarumeni in postane hrustljav. Potresemo
s solnim cvetom.

Hrustljava špinača: špinačne lističe ocvremo na maslu in odložimo na papirnate brisače, da vpijejo maščobo.

Grahov pire z meto: v kropu kuhamo olupljen in na kocke narezan krompir, dokler ni skoraj povsem zmehčan.

V posodo s krompirjem dodamo grah in česen, kuhamo pet minut, tik pred koncem dodamo še metine liste. Vse skupaj kuhamo še minuto, odstavimo in odcedimo ter pretlačimo s paličnim mešalnikom. Na koncu dodamo maslo in smetano ter začinimo po okusu. Sir v slanici odcedimo in obrišemo s krpo. Natržemo na kose.

Pistacije na hitro popražimo v ponvi brez maščobe. Olive odcedimo (po želji razpolovimo).

Serviranje: na plitve krožnike z žlico razmažemo grahov pire z meto. Nanj položimo piščančje medaljone, prelijemo z omako od pečenja, potresemo s hrustljavim krompirjem, lističi špinače, praženimi pistacijami, iberskimi olivami in nadrobljenim sirom. Dekoriramo z vejico timijana.