
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine
Piščančji medaljoni Piščančji medaljoni | 400 g g | ||
Maslo Maslo | 36 g g | ||
Timijan Timijan | Vejica Vejica | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper | |||
Olivno olje Olivno olje |
hrustljavi krompir julienne
Krompir Krompir | 1 | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Olivno olje Olivno olje | 48 ml ml |
hrustljava špinača
Mlada špinača Mlada špinača | 400 g g | ||
Maslo Maslo | 10 g g |
grahov pire z meto
Krompir Krompir | 2 | ||
Zelen grah Zelen grah | 800 g g | ||
Česen Česen | 1 | ||
Maslo Maslo | 36 g g | ||
Meta Meta | |||
Smetana Smetana | 2 dl dl | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
serviranje
Pistacije Pistacije | 40 g g | ||
Sir v slanici Sir v slanici | 200 g g | ||
Timijan Timijan | Vejica Vejica | ||
Olive Olive |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPiščančji medaljoni na grahovem pireju
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V ponvi na vročem olju z obeh strani na hitro popečemo piščančje medaljone, nato znižamo temperaturo, dodamo maslo in pečemo še šest do sedem minut, da meso rahlo karamelizira. Začinimo s solnim cvetom in poprom, posujemo z lističi svežega timijana, odstavimo in pustimo pokrito na toplem, da se arome prepojijo.
Hrustljavi krompirček julienne: krompir olupimo, operemo, naribamo na tanke rezine, narežemo na trakove in pustimo na papirnati brisači, da se osuši. Nato ocvremo na vročem olju, da zlato zarumeni in postane hrustljav. Potresemo
s solnim cvetom.
Hrustljava špinača: špinačne lističe ocvremo na maslu in odložimo na papirnate brisače, da vpijejo maščobo.
Grahov pire z meto: v kropu kuhamo olupljen in na kocke narezan krompir, dokler ni skoraj povsem zmehčan.
V posodo s krompirjem dodamo grah in česen, kuhamo pet minut, tik pred koncem dodamo še metine liste. Vse skupaj kuhamo še minuto, odstavimo in odcedimo ter pretlačimo s paličnim mešalnikom. Na koncu dodamo maslo in smetano ter začinimo po okusu. Sir v slanici odcedimo in obrišemo s krpo. Natržemo na kose.
Pistacije na hitro popražimo v ponvi brez maščobe. Olive odcedimo (po želji razpolovimo).
Serviranje: na plitve krožnike z žlico razmažemo grahov pire z meto. Nanj položimo piščančje medaljone, prelijemo z omako od pečenja, potresemo s hrustljavim krompirjem, lističi špinače, praženimi pistacijami, iberskimi olivami in nadrobljenim sirom. Dekoriramo z vejico timijana.