Preprosto več za vas
Piščančji mini file in kaneloni z gobami in s skuto na špinačni omaki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

piščančji file

Piščančji file Piščančji file350 g g
Maslo Maslo25 g g
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

masa za palačinke

Mleko Mleko4 dl dl
Pšenična moka Pšenična moka250 g g
Sladkor Sladkor3 g g
Gazirana voda Gazirana voda1 dl dl
Sol Sol ščepec ščepec
Jajca Jajca3
Olje Olje

nadev za kanelone

Gobe Gobe800 g g
Skuta Skuta200 g g
Špinača Špinača200 g g
Parmezan Parmezan100 g g
Maslo Maslo150 g g
Vinski kis Vinski kis5 ml ml
Muškatni orešček Muškatni orešček
Olivno olje Olivno olje

špinačna omaka

Špinača Špinača200 g g
Repično olje Repično olje5 ml ml
Jušna osnova Jušna osnova25 ml ml
Solni cvet Solni cvet

Piščančji mini file in kaneloni z gobami in s skuto na špinačni omaki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Piščančji file

V ponvi segrejemo maslo in na njem z obeh strani zlato zapečemo mini piščančje fileje, ki jih po želji predhodno potolčemo. Začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom.

Masa za palačinke

V skledi z metlico ali električnim mešalnikom zmešamo jajca, mleko, sladkor, olje in sol. Med mešanjem po žličkah postopoma dodajamo presejano moko, da se vse sestavine zmešajo v gladko maso. Na koncu vmešamo še mineralno vodo. Pred peko pustimo počivati 30 minut. Na ponvi segrejemo nekaj olja ali masla in dodamo tanko plast mase za palačinke, da je ponev povsem prekrita. Palačinko na obeh straneh popečemo do zlato rjave barve. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase. Pečene palačinke pokrijemo, da se ne izsušijo.

Nadev za kanelone

Gobe očistimo, narežemo in sotiramo v vroči ponvi, v kateri smo segreli malo repičnega olja. Prilijemo vinski kis in dušimo, da se gobe zmehčajo. Začinimo in ohladimo. Liste špinače operemo in blanširamo v vreli osoljeni vodi, nato ohladimo v ledeni vodi. Dobro odcedimo (ožamemo), nato pa drobno sesekljamo. Gobe zmešamo s polovico sesekljane špinače, skuto in z nastrganim parmezanom. Začinimo s solnim cvetom, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom po okusu.

Špinačna omaka

V posodi zavremo 2 dl jušne ali zelenjavne osnove, dodamo preostalo sesekljano špinačo in ponovno zavremo. Med nenehnim mešanjem postopoma prilivamo repično olje, da dobimo rahlo špinačno emulzijo žametne teksture. Začinimo po okusu.
Palačinke namažemo z ohlajenim nadevom, zavijemo in razporedimo po pekaču, ki smo ga premazali z maslom. Prilijemo 0,5 dl jušne osnove in pokrijemo z alu folijo. Pečico segrejemo na 180°C. Kanelone pečemo 10 do 12 minut, nato odstranimo folijo, potresemo z nastrganim parmezanom in pečemo (žar), da se sir stopi in zlato rjavo zapeče.

Rjavo maslo

V ponvi vremo maslo, da rahlo porjavi in zadiši po oreščkih. Prelijemo v drugo ponev in odstavimo.

Serviranje

Na segret servirni krožnik damo piščančji mini file, po želji ga prelijemo z omako od pečenja, poleg pa z žlico raztegnemo špinačno omako, na katero položimo pečene kanelone. Pokapamo z rjavim maslom in potresemo s preostalim nastrganim sirom.