
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
piščančji file
Piščančji file Piščančji file | 350 g g | |
Maslo Maslo | 25 g g | |
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper |
masa za palačinke
Mleko Mleko | 4 dl dl | |
Pšenična moka Pšenična moka | 250 g g | |
Sladkor Sladkor | 3 g g | |
Gazirana voda Gazirana voda | 1 dl dl | |
Sol Sol | ščepec ščepec | |
Jajca Jajca | 3 | |
Olje Olje |
nadev za kanelone
Gobe Gobe | 800 g g | |
Skuta Skuta | 200 g g | |
Špinača Špinača | 200 g g | |
Parmezan Parmezan | 100 g g | |
Maslo Maslo | 150 g g | |
Vinski kis Vinski kis | 5 ml ml | |
Muškatni orešček Muškatni orešček | ||
Olivno olje Olivno olje |
špinačna omaka
Špinača Špinača | 200 g g | |
Repično olje Repično olje | 5 ml ml | |
Jušna osnova Jušna osnova | 25 ml ml | |
Solni cvet Solni cvet |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPiščančji mini file in kaneloni z gobami in s skuto na špinačni omaki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Piščančji file
V ponvi segrejemo maslo in na njem z obeh strani zlato zapečemo mini piščančje fileje, ki jih po želji predhodno potolčemo. Začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom.
Masa za palačinke
V skledi z metlico ali električnim mešalnikom zmešamo jajca, mleko, sladkor, olje in sol. Med mešanjem po žličkah postopoma dodajamo presejano moko, da se vse sestavine zmešajo v gladko maso. Na koncu vmešamo še mineralno vodo. Pred peko pustimo počivati 30 minut. Na ponvi segrejemo nekaj olja ali masla in dodamo tanko plast mase za palačinke, da je ponev povsem prekrita. Palačinko na obeh straneh popečemo do zlato rjave barve. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase. Pečene palačinke pokrijemo, da se ne izsušijo.
Nadev za kanelone
Gobe očistimo, narežemo in sotiramo v vroči ponvi, v kateri smo segreli malo repičnega olja. Prilijemo vinski kis in dušimo, da se gobe zmehčajo. Začinimo in ohladimo. Liste špinače operemo in blanširamo v vreli osoljeni vodi, nato ohladimo v ledeni vodi. Dobro odcedimo (ožamemo), nato pa drobno sesekljamo. Gobe zmešamo s polovico sesekljane špinače, skuto in z nastrganim parmezanom. Začinimo s solnim cvetom, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom po okusu.
Špinačna omaka
V posodi zavremo 2 dl jušne ali zelenjavne osnove, dodamo preostalo sesekljano špinačo in ponovno zavremo. Med nenehnim mešanjem postopoma prilivamo repično olje, da dobimo rahlo špinačno emulzijo žametne teksture. Začinimo po okusu.
Palačinke namažemo z ohlajenim nadevom, zavijemo in razporedimo po pekaču, ki smo ga premazali z maslom. Prilijemo 0,5 dl jušne osnove in pokrijemo z alu folijo. Pečico segrejemo na 180°C. Kanelone pečemo 10 do 12 minut, nato odstranimo folijo, potresemo z nastrganim parmezanom in pečemo (žar), da se sir stopi in zlato rjavo zapeče.
Rjavo maslo
V ponvi vremo maslo, da rahlo porjavi in zadiši po oreščkih. Prelijemo v drugo ponev in odstavimo.
Serviranje
Na segret servirni krožnik damo piščančji mini file, po želji ga prelijemo z omako od pečenja, poleg pa z žlico raztegnemo špinačno omako, na katero položimo pečene kanelone. Pokapamo z rjavim maslom in potresemo s preostalim nastrganim sirom.