Piščančji mini file v hrustljavi skorjici na pireju iz zelene in hrušk z ananasom

Piščančji mini file v hrustljavi skorjici na pireju iz zelene in hrušk z ananasom image
Težavnost Težko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
  • piščančji file

    • 700   g piščančji file
    •   solni cvet
    •   poper
  • paniranje

    • 3   jajca
    •   pšenična moka
    •   drobtine
    •   olje za cvrtje
  • pire

    • 750   g zelena
    • 1   krompir
    • 2   hruška
    • 36   ml sladka smetana
    •   maslo
    •   solni cvet
  • priloga

    •   ananas
    •   mango

Priprava

    Piščančji fileji

    Piščančje mini fileje pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in jih potolčemo, nato pa začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom. V eno posodo nasujemo presejano pšenično moko, v drugi posodi razžvrkljamo jajca, v tretjo pa stresemo krušne drobtine. Mini fileje najprej pomokamo (odvečno moko otresemo), nato jih potopimo v stepena jajca, nazadnje pa še v krušne drobtine, ki jih z dlanmi pritisnemo, da med cvrtjem ne bi odpadle. V globlji ponvi segrejemo maščobo in zrezke na obeh straneh ocvremo. Zrezki morajo v maščobi plavati, med cvrenjem jih polivamo z maščobo.

    Pire

    Zeleno, krompir in hruški olupimo in očistimo ter narežemo na koščke. Zeleno in krompir skuhamo v slani vodi (ko voda zavre, kuhamo še 15 minut), da se zelenjava zmehča. Dodamo na kocke narezani hruški in kuhamo še 2 minuti. Odcedimo in dobro pretlačimo. Vmešamo smetano, maslo in ponovno premešamo. Po želji dosolimo. S pirejem napolnimo servirno vrečko.

    Priloga

    Ananas (ali mango) narežemo na rezine.

    Serviranje

    Na segret servirni krožnik nabrizgamo pire, poleg damo še vroče hrustljave piščančje fileje in rezino tropskega sadja.Po želji lahko krušne drobtine zmešamo z instant koruznim zdrobom ali zdrobljenimi koruznimi kosmiči ter dodamo še sezamova semena.