Preprosto več za vas
Piščančji prsni fileji s kraško dimljeno panceto in trapistom, pita s kostanjem, jurčki in pistacijami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

prsni file

Piščančji file Piščančji file600 g g
Sir trapist Sir trapist200 g g
Olivno olje Olivno olje
Panceta Panceta100 g g
Šalotka Šalotka1
Česen Česen1
Solni cvet Solni cvet
Belo vino Belo vino5 ml ml
Jušna osnova Jušna osnova5 ml ml

pita

Kostanj Kostanj150 g g
Jurčki Jurčki250 g g
Listnato testo Listnato testo250 g g
Šalotka Šalotka3
Med Med165 g g
Pistacije Pistacije30 g g
Kremni sir Kremni sir150 g g
Pehtran Pehtran Vejica Vejica
Maslo Maslo
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

posip

Pehtran Pehtran
Pistacije Pistacije

Piščančji prsni fileji s kraško dimljeno panceto in trapistom, pita s kostanjem, jurčki in pistacijami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Prsni file

Piščančje meso narežemo na rezine debeline 1,5 cm in jih rahlo potolčemo. Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Trapist in dimljeno kraško panceto narežemo na tanke rezine.
V ponvi na segretem oljčnem olju popražimo sesekljano čebulo in strt česen. Dodamo piščančje zrezke, jih na hitro opečemo z obeh strani, prilijemo vino in jušno osnovo, začinimo s solnim cvetom ter dušimo, da polovica tekočine izhlapi. Odstavimo in na vsak zrezek položimo rezino slanine in rezino sira. Pokrijemo in pustimo na toplem, da se sir zmehča.

Pita

Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Gobe očistimo z mehko kuhinjsko krtačko ali jih previdno obrišemo z vlažno kuhinjsko krpo. Odstranimo vse trde ali poškodovane dele in jih drobno sesekljamo. Lističe pehtrana in pistacije sesekljamo (nekaj jih prihranimo).
Šalotko popražimo v ponvi na maslu, da postekleni, nato dodamo sesekljane gobe. Pražimo nekaj minut, da se gobe zmehčajo in da izločena tekočina povre. Odstavimo in razgrnemo, da se masa ohladi. Polovico ohlajenih praženih gob zmiksamo skupaj spistacijami, kremnim sirom in sesekljanim pehtranom. Začinimo s solnim cvetom in poprom. Stresemo v posodo skupaj z drugo polovico praženih gob in premešamo.
Kuhan kostanj z vilicami grobo pretlačimo.
Listnato testo raztegnemo in razrežemo na dva dela. Večji del položimo na pekač, obložen s papirjem za peko in s testom oblikujemo 2 do 3 cm visoke robove. Dno nekajkrat prebodemo z vilicami. Testo nadevamo z gobovo maso, potresemo s kostanjem in pokapamo z medom. Pokrijemo z drugo polovico listnatega testa in pečemo v predhodno ogreti pečici 25 do 30 minut na 200 °C. Pečeno pito vzamemo iz pečice in jo rahlo ohlajeno razrežemo na četrtine.

Za posip

nekaj sesekljanih pehtranovih lističev in sesekljanih praženih pistacij

Serviranje

Na ogrete servirne krožnike položimo piščančje zrezke s panceto in sirom, poleg serviramo gobovo pito s kostanjem. Pito potresemo z nekaj lističi pehtrana in s sesekljanimi pistacijami.