
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
prsni file
Piščančji file Piščančji file | 600 g g | ||
Sir trapist Sir trapist | 200 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Panceta Panceta | 100 g g | ||
Šalotka Šalotka | 1 | ||
Česen Česen | 1 | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Belo vino Belo vino | 5 ml ml | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 5 ml ml |
pita
Kostanj Kostanj | 150 g g | ||
Jurčki Jurčki | 250 g g | ||
Listnato testo Listnato testo | 250 g g | ||
Šalotka Šalotka | 3 | ||
Med Med | 165 g g | ||
Pistacije Pistacije | 30 g g | ||
Kremni sir Kremni sir | 150 g g | ||
Pehtran Pehtran | Vejica Vejica | ||
Maslo Maslo | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
posip
Pehtran Pehtran | |||
Pistacije Pistacije |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPiščančji prsni fileji s kraško dimljeno panceto in trapistom, pita s kostanjem, jurčki in pistacijami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Prsni file
Piščančje meso narežemo na rezine debeline 1,5 cm in jih rahlo potolčemo. Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Trapist in dimljeno kraško panceto narežemo na tanke rezine.
V ponvi na segretem oljčnem olju popražimo sesekljano čebulo in strt česen. Dodamo piščančje zrezke, jih na hitro opečemo z obeh strani, prilijemo vino in jušno osnovo, začinimo s solnim cvetom ter dušimo, da polovica tekočine izhlapi. Odstavimo in na vsak zrezek položimo rezino slanine in rezino sira. Pokrijemo in pustimo na toplem, da se sir zmehča.
Pita
Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Gobe očistimo z mehko kuhinjsko krtačko ali jih previdno obrišemo z vlažno kuhinjsko krpo. Odstranimo vse trde ali poškodovane dele in jih drobno sesekljamo. Lističe pehtrana in pistacije sesekljamo (nekaj jih prihranimo).
Šalotko popražimo v ponvi na maslu, da postekleni, nato dodamo sesekljane gobe. Pražimo nekaj minut, da se gobe zmehčajo in da izločena tekočina povre. Odstavimo in razgrnemo, da se masa ohladi. Polovico ohlajenih praženih gob zmiksamo skupaj spistacijami, kremnim sirom in sesekljanim pehtranom. Začinimo s solnim cvetom in poprom. Stresemo v posodo skupaj z drugo polovico praženih gob in premešamo.
Kuhan kostanj z vilicami grobo pretlačimo.
Listnato testo raztegnemo in razrežemo na dva dela. Večji del položimo na pekač, obložen s papirjem za peko in s testom oblikujemo 2 do 3 cm visoke robove. Dno nekajkrat prebodemo z vilicami. Testo nadevamo z gobovo maso, potresemo s kostanjem in pokapamo z medom. Pokrijemo z drugo polovico listnatega testa in pečemo v predhodno ogreti pečici 25 do 30 minut na 200 °C. Pečeno pito vzamemo iz pečice in jo rahlo ohlajeno razrežemo na četrtine.
Za posip
nekaj sesekljanih pehtranovih lističev in sesekljanih praženih pistacij
Serviranje
Na ogrete servirne krožnike položimo piščančje zrezke s panceto in sirom, poleg serviramo gobovo pito s kostanjem. Pito potresemo z nekaj lističi pehtrana in s sesekljanimi pistacijami.