Piščančji rokenrol

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Piščančji rokenrol image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število pekačev
  • Sestavine

    • 500   g piščančji zrezek
    •   pesto omaka rdeča
    •   mesnati paradižnik
    •   češnjev paradižnik
    • 250   g mozzarella
    •   sol
    •   poper
    •   olivno olje

Priprava

    Pečico nastavimo na 220 stopinj celzija, ogrevanje zgoraj in spodaj. Paradižnik narežemo na tanke rezine. Piščančje zrezke razporedimo po deski, prekrijemo s plastično folijo in jih potolčemo, da se nekoliko sploščijo. Zrezke po potrebi solimo, popramo (ne preveč, ker je že pesto slan), vsak zrezek premažemo z žličko rdečega pesta, obložimo s tanko rezino paradižnika in z malo ribane mocarele. Zrezke zavijemo kot rulado in jih po potrebi fiksiramo z zobotrebci. Na malo olivnega olja zrezke na hitro popečemo z vseh strani. Odstavimo z ognja, dodamo češnjev paradižnik in pokrijemo s preostankom ribane mocarele. Pečemo v pečici približno 20 minut.