Piščančji zvitki s planinskimi cmoki in spomladansko zelenjavo

Piščančji zvitki s planinskimi cmoki in spomladansko zelenjavo image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

4 število porcij
  • piščančji zvitki

    • 600   g piščančji file
    • 80   g schwarzwaldska šunka
    • 150   g sir
    • 100   g špinača
    • 36   g maslo
    •   solni cvet
    • 0,5   l jušna osnova
  • sveža solata

    • 200   g solata
    •   olivno olje
    •   solni cvet
  • planinski cmoki

    •   planinski cmoki
  • omaka s timijanom

    •   timijan
    • 0,5   dl vinski kis
    • 1   dl rdeče vino
    • 1   dl rdeče vino port
    • 0,5   dl jušna osnova
  • spomladanska zelenjava na maslu

    • 200   g rabarbara
    • 50   g maslo

Priprava

    Liste špinače operemo, osušimo in na grobo sesekljamo, nato jih v ponvi na masluob stalnem mešanju nekaj minut pražimo.Odstavimo in razdelimo na štiri dele.

    Piščančji file razrežemo na štiri večje zrezke in jih potolčemo. Schwarzwaldsko šunko zrežemo na tanke rezine. Na delovno površino raztegnemo alu folijo (približno 30 x 30 cm), nanjo položimo dve rezini šunke, da se na daljši strani kak centimeter prekrivata, nanju pa položimo piščančje meso, ki ga rahlo potresemo s solnim cvetom (odvisno od slanosti šunke, sira in jušne osnove) in obložimo z rezino gorskega sira. Po dolžini razporedimo dušeno špinačo in tesno zvijemo. Isti postopek ponovimo še trikrat.Pečico predhodno segrejemo na 180 °C.

    Piščančje zavitke položimo v manjši višji pekač ter prilijemo jušno osnovo. V segreti pečicikuhamo/pečemo približno 45 minut.Tik pred serviranjem odstranimo folijo in razrežemo na rezine.

    En paket planinskih cmokovskuhamo v kropu. Ko priplavajo na površje, jih odcedimo.

    Za vinsko omako s timijanom:Na srednji temperaturi kuhamovinski kis in rdeče vino, da se tekočina zreducira na eno tretjino. Dodamo rdeče vino portoin na koncu še jušno osnovo in timijan. Večkrat premešamo. Ponovno pustimo, da počasi vre, dokler ne dobimo goste omake. Začinimo po okusu.

    Za zelenjavo na maslu:Steblom rabarbare odstranimo zunanja trda vlakna in odrežemo spodnji del. Zrežemo na dolžino okoli dva centimetra. V posodi zavremo vodo in v njejnekaj minut blanširamozelenjavo, da ostane še hrustljava. Odcedimo. V ponvi segrejemo maslo in na njem glaziramo rabarbaro. Potresemo s solnim cvetom in pustimo na toplem.

    Svežo solato očistimo, operemo, osušimo in natržemo na manjše koščke.

    Na servirni krožnik položimoplaninske cmoke, ki jih prelijemo z reducirano vinsko omako. Na eno stran damo rezine piščančjega zavitka s špinačo. Na drugo stran damo liste hrustljave solate, ki jo pokapamo z oljčnim oljem, potresemo s solnim cvetom in obložimo z rabarbaro, glazirano na maslu. Po želji posujemo z alpskimi zelišči ali drobnim planinskim cvetjem.