Piščančji zvitki s planinskimi cmoki in spomladansko zelenjavo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

piščančji zvitki

Piščančji file Piščančji file 600 g g
Schwarzwaldska šunka Schwarzwaldska šunka 80 g g
Sir Sir 150 g g
Špinača Špinača 100 g g
Maslo Maslo 36 g g
Solni cvet Solni cvet
Jušna osnova Jušna osnova 0,5 l l

sveža solata

Solata Solata 200 g g
Olivno olje Olivno olje
Solni cvet Solni cvet

planinski cmoki

Planinski cmoki Planinski cmoki

omaka s timijanom

Timijan Timijan
Vinski kis Vinski kis 0,5 dl dl
Rdeče vino Rdeče vino 1 dl dl
Rdeče vino Port Rdeče vino Port 1 dl dl
Jušna osnova Jušna osnova 0,5 dl dl

spomladanska zelenjava na maslu

Rabarbara Rabarbara 200 g g
Maslo Maslo 50 g g

Piščančji zvitki s planinskimi cmoki in spomladansko zelenjavo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Deli recept
2:00 h
(0)

Priprava

Liste špinače operemo, osušimo in na grobo sesekljamo, nato jih v ponvi na masluob stalnem mešanju nekaj minut pražimo.Odstavimo in razdelimo na štiri dele.

Piščančji file razrežemo na štiri večje zrezke in jih potolčemo. Schwarzwaldsko šunko zrežemo na tanke rezine. Na delovno površino raztegnemo alu folijo (približno 30 x 30 cm), nanjo položimo dve rezini šunke, da se na daljši strani kak centimeter prekrivata, nanju pa položimo piščančje meso, ki ga rahlo potresemo s solnim cvetom (odvisno od slanosti šunke, sira in jušne osnove) in obložimo z rezino gorskega sira. Po dolžini razporedimo dušeno špinačo in tesno zvijemo. Isti postopek ponovimo še trikrat.Pečico predhodno segrejemo na 180 °C.

Piščančje zavitke položimo v manjši višji pekač ter prilijemo jušno osnovo. V segreti pečicikuhamo/pečemo približno 45 minut.Tik pred serviranjem odstranimo folijo in razrežemo na rezine.

En paket planinskih cmokovskuhamo v kropu. Ko priplavajo na površje, jih odcedimo.

Za vinsko omako s timijanom:
Na srednji temperaturi kuhamovinski kis in rdeče vino, da se tekočina zreducira na eno tretjino. Dodamo rdeče vino portoin na koncu še jušno osnovo in timijan. Večkrat premešamo. Ponovno pustimo, da počasi vre, dokler ne dobimo goste omake. Začinimo po okusu.

Za zelenjavo na maslu:
Steblom rabarbare odstranimo zunanja trda vlakna in odrežemo spodnji del. Zrežemo na dolžino okoli dva centimetra. V posodi zavremo vodo in v njejnekaj minut blanširamozelenjavo, da ostane še hrustljava. Odcedimo. V ponvi segrejemo maslo in na njem glaziramo rabarbaro. Potresemo s solnim cvetom in pustimo na toplem.

Svežo solato očistimo, operemo, osušimo in natržemo na manjše koščke.

Serviranje

Na servirni krožnik položimoplaninske cmoke, ki jih prelijemo z reducirano vinsko omako. Na eno stran damo rezine piščančjega zavitka s špinačo. Na drugo stran damo liste hrustljave solate, ki jo pokapamo z oljčnim oljem, potresemo s solnim cvetom in obložimo z rabarbaro, glazirano na maslu. Po želji posujemo z alpskimi zelišči ali drobnim planinskim cvetjem.

Podobni recepti

Hrustljave kozice z rezanci kataifi na črnem rižu z bučno kremo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Hrustljave kozice z rezanci kataifi na črnem rižu z bučno kremo
1:30 h
(0)
Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci
1:00 h
(0)
Mariniran piščanec z žajbljem, limono in rožmarinom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mariniran piščanec z žajbljem, limono in rožmarinom
1:30 h
(0)
Perutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Perutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju
1:00 h
(0)
Mesna štruca z Ratatouillejem, šparglji z mladim krompirjem, čemažev pesto in bučno olje

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mesna štruca z Ratatouillejem, šparglji z mladim krompirjem, čemažev pesto in bučno olje
1:30 h
(0)
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s hrustljavo polento

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s hrustljavo polento
1:30 h
(0)
Piščančja rolada z bučkami na krompirjevem pireju s čemažem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančja rolada z bučkami na krompirjevem pireju s čemažem
1:00 h
(0)
Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola
1:30 h
(0)
Polnjene puranje prsi z gorgonzolo in s pršutom, svaljki z masleno omako in ocvrtimi listi čemaža

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Polnjene puranje prsi z gorgonzolo in s pršutom, svaljki z masleno omako in ocvrtimi listi čemaža
1:00 h
(0)
Piščančji mini file in kaneloni z gobami in s skuto na špinačni omaki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji mini file in kaneloni z gobami in s skuto na špinačni omaki
1:30 h
(0)
Piščančji file v limonino-koromačevi omaki s solato iz zelenih jabolk in korena zelene

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji file v limonino-koromačevi omaki s solato iz zelenih jabolk in korena zelene
1:00 h
(0)
Piščančji file z breskvami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji file z breskvami
1:00 h
(1)
Polnjen puranji file po grško s hrustljavimi sirovimi palčkami s sezamom in z origanom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Polnjen puranji file po grško s hrustljavimi sirovimi palčkami s sezamom in z origanom
1:30 h
(0)
Porova rižota z vampi

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Porova rižota z vampi
2:00 h
(0)
Puranje kocke z medom in limono v družbi bulgurja z zelenjavo, kozjega sira in suhih fig

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Puranje kocke z medom in limono v družbi bulgurja z zelenjavo, kozjega sira in suhih fig
1:00 h
(0)