Piščanec na dva načina

Piščanec na dva načina image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

6 število porcij
    • 1,4   kg piščanec
    • 6   g sol
    • 6   g čebula v prahu
    • 6   g česen v prahu
    •   ščepec mleti čili
    •   paprika v prahu
    • 1   dl temno pivo
    •   pivo
    •   olivno olje

Priprava

    Darkov način:

    Piščanca prerežemo po hrbtni strani in ga razpremo. Vse začimbe ter pivo zmešamo in z mešanico premažemo piščanca. Pustimo marinirati 24 ur. Zapečemo ga na močnem ognju, nato pa ogenj zelo pridušimo. Pišeka pečemo cca. 45 minut.

    Mihov način:

    Piščanca namažemo s suho mešanico, piksno piva odpremo, malo odlijemo in naredimo še dodatne luknjice v vrhu piksne. Pečemo na pokritem žaru dobro uro (indirektna peka, da oglje ni direkt pod piksno). Ko je piščanec pečen, odstranimo piksno in zavijemo v folijo, da malo počiva.