Piščanec na dva načina
Sestavine
6
število porcij
-
- 1,4 kg piščanec
- 6 g sol
- 6 g čebula v prahu
- 6 g česen v prahu
- ščepec mleti čili
- paprika v prahu
- 1 dl temno pivo
- pivo
- olivno olje
Priprava
Piščanca prerežemo po hrbtni strani in ga razpremo. Vse začimbe ter pivo zmešamo in z mešanico premažemo piščanca. Pustimo marinirati 24 ur. Zapečemo ga na močnem ognju, nato pa ogenj zelo pridušimo. Pišeka pečemo cca. 45 minut.
Piščanca namažemo s suho mešanico, piksno piva odpremo, malo odlijemo in naredimo še dodatne luknjice v vrhu piksne. Pečemo na pokritem žaru dobro uro (indirektna peka, da oglje ni direkt pod piksno). Ko je piščanec pečen, odstranimo piksno in zavijemo v folijo, da malo počiva.