
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščanec Piščanec | 1,4 kg kg | ||
Sol Sol | 6 g g | ||
Čebula v prahu Čebula v prahu | 6 g g | ||
Česen v prahu Česen v prahu | 6 g g | ||
Mleti čili Mleti čili | ščepec ščepec | ||
Paprika v prahu Paprika v prahu | |||
Temno pivo Temno pivo | 1 dl dl | ||
Pivo Pivo | |||
Olivno olje Olivno olje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPiščanec na dva načina
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Darkov način:
Piščanca prerežemo po hrbtni strani in ga razpremo. Vse začimbe ter pivo zmešamo in z mešanico premažemo piščanca. Pustimo marinirati 24 ur. Zapečemo ga na močnem ognju, nato pa ogenj zelo pridušimo. Pišeka pečemo cca. 45 minut.
Mihov način:
Piščanca namažemo s suho mešanico, piksno piva odpremo, malo odlijemo in naredimo še dodatne luknjice v vrhu piksne. Pečemo na pokritem žaru dobro uro (indirektna peka, da oglje ni direkt pod piksno). Ko je piščanec pečen, odstranimo piksno in zavijemo v folijo, da malo počiva.