
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščanec Piščanec | 1,4 kg kg | |
Sol Sol | 6 g g | |
Čebula v prahu Čebula v prahu | 6 g g | |
Česen v prahu Česen v prahu | 6 g g | |
Mleti čili Mleti čili | ščepec ščepec | |
Paprika v prahu Paprika v prahu | ||
Temno pivo Temno pivo | 1 dl dl | |
Pivo Pivo | ||
Olivno olje Olivno olje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPiščanec na dva načina
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Darkov način:
Piščanca prerežemo po hrbtni strani in ga razpremo. Vse začimbe ter pivo zmešamo in z mešanico premažemo piščanca. Pustimo marinirati 24 ur. Zapečemo ga na močnem ognju, nato pa ogenj zelo pridušimo. Pišeka pečemo cca. 45 minut.
Mihov način:
Piščanca namažemo s suho mešanico, piksno piva odpremo, malo odlijemo in naredimo še dodatne luknjice v vrhu piksne. Pečemo na pokritem žaru dobro uro (indirektna peka, da oglje ni direkt pod piksno). Ko je piščanec pečen, odstranimo piksno in zavijemo v folijo, da malo počiva.