Preprosto več za vas
Piščanec na dva načina

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Piščanec Piščanec1,4 kg kg
Sol Sol6 g g
Čebula v prahu Čebula v prahu6 g g
Česen v prahu Česen v prahu6 g g
Mleti čili Mleti čili ščepec ščepec
Paprika v prahu Paprika v prahu
Temno pivo Temno pivo1 dl dl
Pivo Pivo
Olivno olje Olivno olje

Piščanec na dva načina

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Darkov način:

Piščanca prerežemo po hrbtni strani in ga razpremo. Vse začimbe ter pivo zmešamo in z mešanico premažemo piščanca. Pustimo marinirati 24 ur. Zapečemo ga na močnem ognju, nato pa ogenj zelo pridušimo. Pišeka pečemo cca. 45 minut.

Mihov način:

Piščanca namažemo s suho mešanico, piksno piva odpremo, malo odlijemo in naredimo še dodatne luknjice v vrhu piksne. Pečemo na pokritem žaru dobro uro (indirektna peka, da oglje ni direkt pod piksno). Ko je piščanec pečen, odstranimo piksno in zavijemo v folijo, da malo počiva.