
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Česen Česen | 2 - 3 | ||
Parmezan Parmezan | 50 g g | ||
Gorčica Gorčica | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik | 1 dl dl | ||
Sladka smetana za kuhanje Sladka smetana za kuhanje | 2 dl dl | ||
Piščančja prsa Piščančja prsa | 500 g g | ||
Špinača Špinača | 150 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPiščanec po toskansko
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Piščančje zreske z obeh strani posujemo z začimbami. V ponev nalijemo 0,5 dcl olja in jo dobro segrejemo. Popečemo meso z obeh strani, tako da dobi zlato rjavo barvo. Pečeno meso premaknemo na ogret krožnik.
V ponvi nadeljujemo s pripravo omake. Popražimo sesekljan česen , dodamo sušene paradižnike, žlico gorčice ter sladko smetano (na šibkem ognju počasi mešamo), solimo in po potrebi dodamo vodo. Dodamo še parmezan in špinačo.
V ponev dodamo piščančje zrezke in pustimo nekaj minut na šibkem ognju. Za piko na i, omaki dodamo nekaj kapljic limoninega soka.