
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Česen Česen | 2 -3 | ||
Parmezan Parmezan | 50 g g | ||
Gorčica Gorčica | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik | 1 dl dl | ||
Sladka smetana za kuhanje Sladka smetana za kuhanje | 2 dl dl | ||
Piščančja prsa Piščančja prsa | 500 g g | ||
Špinača Špinača | 150 g g |
Piščanec po toskansko
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Piščančje zreske z obeh strani posujemo z začimbami. V ponev nalijemo 0,5 dcl olja in jo dobro segrejemo. Popečemo meso z obeh strani, tako da dobi zlato rjavo barvo. Pečeno meso premaknemo na ogret krožnik.
V ponvi nadeljujemo s pripravo omake. Popražimo sesekljan česen , dodamo sušene paradižnike, žlico gorčice ter sladko smetano (na šibkem ognju počasi mešamo), solimo in po potrebi dodamo vodo. Dodamo še parmezan in špinačo.
V ponev dodamo piščančje zrezke in pustimo nekaj minut na šibkem ognju. Za piko na i, omaki dodamo nekaj kapljic limoninega soka.