Preprosto več za vas
Piščanec po toskansko

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Česen Česen2 - 3
Parmezan Parmezan50 g g
Gorčica Gorčica
Olivno olje Olivno olje
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik1 dl dl
Sladka smetana za kuhanje Sladka smetana za kuhanje2 dl dl
Piščančja prsa Piščančja prsa500 g g
Špinača Špinača150 g g

Piščanec po toskansko

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

15 min
(0)

Priprava

Piščančje zreske z obeh strani posujemo z začimbami. V ponev nalijemo 0,5 dcl olja in jo dobro segrejemo. Popečemo meso z obeh strani, tako da dobi zlato rjavo barvo. Pečeno meso premaknemo na ogret krožnik.

V ponvi nadeljujemo s pripravo omake. Popražimo sesekljan česen , dodamo sušene paradižnike, žlico gorčice ter sladko smetano (na šibkem ognju počasi mešamo), solimo in po potrebi dodamo vodo. Dodamo še parmezan in špinačo.

V ponev dodamo piščančje zrezke in pustimo nekaj minut na šibkem ognju. Za piko na i, omaki dodamo nekaj kapljic limoninega soka.