Piščanec po toskansko

Piščanec po toskansko image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 15 min

Sestavine

2 število porcij
    • 2   - 3   česen
    • 50   g parmezan
    •   gorčica
    •   olivno olje
    • 1   dl sušeni paradižnik
    • 2   dl sladka smetana za kuhanje
    • 500   g piščančja prsa
    • 150   g špinača

Priprava

    Piščančje zreske z obeh strani posujemo z začimbami. V ponev nalijemo 0,5 dcl olja in jo dobro segrejemo. Popečemo meso z obeh strani, tako da dobi zlato rjavo barvo. Pečeno meso premaknemo na ogret krožnik.

    V ponvi nadeljujemo s pripravo omake. Popražimo sesekljan česen , dodamo sušene paradižnike, žlico gorčice ter sladko smetano (na šibkem ognju počasi mešamo), solimo in po potrebi dodamo vodo. Dodamo še parmezan in špinačo.

    V ponev dodamo piščančje zrezke in pustimo nekaj minut na šibkem ognju. Za piko na i, omaki dodamo nekaj kapljic limoninega soka.