Piščančje zreske z obeh strani posujemo z začimbami. V ponev nalijemo 0,5 dcl olja in jo dobro segrejemo. Popečemo meso z obeh strani, tako da dobi zlato rjavo barvo. Pečeno meso premaknemo na ogret krožnik.
Piščanec po toskansko
Sestavine
2
število porcij
-
- 2 - 3 česen
- 50 g parmezan
- gorčica
- olivno olje
- 1 dl sušeni paradižnik
- 2 dl sladka smetana za kuhanje
- 500 g piščančja prsa
- 150 g špinača
Priprava
V ponvi nadeljujemo s pripravo omake. Popražimo sesekljan česen , dodamo sušene paradižnike, žlico gorčice ter sladko smetano (na šibkem ognju počasi mešamo), solimo in po potrebi dodamo vodo. Dodamo še parmezan in špinačo.
V ponev dodamo piščančje zrezke in pustimo nekaj minut na šibkem ognju. Za piko na i, omaki dodamo nekaj kapljic limoninega soka.