Razpolovite bageto, obe polovici zarežite po dolžini, premažite z maslom in v vroči pečici pri 200 °C hrustljavo zapecite pribl. 10 minut. Odstranite, premažite s pestom in narežite na koščke. Operite redkvice in odstranite zelenje. Sir Cheddar narežite na koščke in na plošči razporedite s polnjenim sirom Brie, salamo s koromačem in pršutom. Okrasite s kumaricami, redkvicami, mariniranimi artičokinimi srčki in baziliko ter dodajte zapečen kruh.
Plošča praznične predjedi
Sestavine
4
število porcij
-
- 250 g bageta
- 50 g maslo
- 200 g sir Cheddar Deluxe
- 200 g sir Brie Deluxe
- 100 g salama s koromačem Deluxe
- 100 g pršut san daniele Deluxe
- 300 g delikatesne kumarice
- 150 g redkvice
- 30 g bazilika
- 340 g artičoke