Za nadev najprej na olivnem olju popražimo drobno narezano čebulo. Nato dodamo česen. Rezine kruha narežemo na kocke, posušimo v pečici, nato jim pa dodamo praženo čebulo, brusnice, mleko, sesekljan peteršilj, jajce, sol in poper. Premešamo in pustimo nekje pol ure, da se nadev osoči in sestavine povežejo.Piščanca splaknemo pod hladno vodo in obrišemo do suhega. Premažemo ga z oljem in vanj vtremo začimbe. Položimo ga na namaščeno rešetko, v pekač pa nalijemo 1 dcl vode. Piščanca pečemo najprej na 180 °C približno eno uro, nato pa še dobro uro na 190 °C. Po eni uri peke poleg piščanca damo krompir, ki smo ga prej do sredine narezali na tanke lističe, pokapljali z oljem in začinili. Pečen krompir postrežemo z namazom iz kisle smetane. Pripravimo ga tako, da kisli smetani dodamo strt strok česna, sol, poper in vse skupaj dobro premešamo. Sestavine
Počasi pečen, s semeni in brusnicami nadevan piščanec
Sestavine
4
število porcij
-
- 2 kg piščanec
- 3 kosov kruh
- 1 dl mleko
- 1 jajca
- peteršilj
- 70 g brusnice
- 1 čebula
- 180 g kisla smetana
- krompir
- 2 česen
- 6 g začimbe za piščanca
- olivno olje
- sol
- poper