Preprosto več za vas
Počasi pečen, s semeni in brusnicami nadevan piščanec

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Piščanec Piščanec2 kg kg
Kruh Kruh3 kosov kos
Mleko Mleko1 dl dl
Jajca Jajca1
Peteršilj Peteršilj
Brusnice Brusnice70 g g
Čebula Čebula1
Kisla smetana Kisla smetana180 g g
Krompir Krompir
Česen Česen2
Začimbe za piščanca Začimbe za piščanca6 g g
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol
Poper Poper

Počasi pečen, s semeni in brusnicami nadevan piščanec

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(3)

Priprava

Za nadev najprej na olivnem olju popražimo drobno narezano čebulo. Nato dodamo česen. Rezine kruha narežemo na kocke, posušimo v pečici, nato jim pa dodamo praženo čebulo, brusnice, mleko, sesekljan peteršilj, jajce, sol in poper. Premešamo in pustimo nekje pol ure, da se nadev osoči in sestavine povežejo.
Piščanca splaknemo pod hladno vodo in obrišemo do suhega. Premažemo ga z oljem in vanj vtremo začimbe. Položimo ga na namaščeno rešetko, v pekač pa nalijemo 1 dcl vode. Piščanca pečemo najprej na 180 °C približno eno uro, nato pa še dobro uro na 190 °C.
Po eni uri peke poleg piščanca damo krompir, ki smo ga prej do sredine narezali na tanke lističe, pokapljali z oljem in začinili. Pečen krompir postrežemo z namazom iz kisle smetane. Pripravimo ga tako, da kisli smetani dodamo strt strok česna, sol, poper in vse skupaj dobro premešamo.
Sestavine