
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Teletina Teletina | 400 g g | |
Svinjska rebra Svinjska rebra | 150 g g | |
Divjačina Divjačina | 150 g g | |
Čebula Čebula | 1 | |
Česen Česen | 3 | |
Por Por | 1 | |
Krompir Krompir | 250 g g | |
Stročji fižol Stročji fižol | 150 g g | |
Korenje Korenje | 2 | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Zelena Zelena | ||
Drobnjak Drobnjak | ||
Koleraba Koleraba | ||
Belo zelje Belo zelje | ||
Bob Bob | 150 g g | |
Fižol Fižol | 150 g g | |
Pira Pira | 100 g g | |
Ješprenj Ješprenj | 100 g g | |
Prosena kaša Prosena kaša | 100 g g | |
Ajdova kaša Ajdova kaša | 100 g g | |
Jurčki Jurčki | 150 g g | |
Mešanica petih začimb Mešanica petih začimb | 18 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPohorski pisker
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Prekajeno svinjino, teletino in divjačino v ponvi na olju na hitro popecite ter dajte v mrzlo vodo, solite in kuhajte do mehkega. Dodajte sesekljano čebulo, por in strt česen. Ko je meso kuhano, ga vzemite iz lonca, narežite na koščke in vrnite v juho. Posebej v slani vodi skuhajte fižol v zrnju, ki ste ga čez noč namočili z dodatki začimb (lovor, majaron). V zelenjavni juhi posebej kuhajte na kocke narezan krompir in kolerabo, naribano korenje, zeleno, bob, stročji fižol, naribano zelje ter na koščke narezane gobe. Dodajte še kumino, poper in timijan. Opran ješprenj in piro prav tako skuhajte posebej. Kuhajte 30 minut in čez 15 minut dodajte še proseno in ajdovo kašo. Nazadnje vse sestavine preložite v večji lonec (pisker) ter jed po potrebi zgostite še s podmetom (moka, voda). Preden postrežete, izdatno potresite s sesekljanim svežim peteršiljem ali drobnjakom. Jed ponudite v lončeni skledi, iz katere si gostje postrežejo sami. Enolončnici po želji dodajte žlico kisle smetane ali malo jabolčnega kisa. Zraven ponudite koruzni čebulni kruh.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2014.