
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jajca Jajca | 3 | ||
Koruzni zdrob Koruzni zdrob | 300 g g | ||
Sol Sol | |||
Kuhana šunka Kuhana šunka | 125 g g | ||
Skuta Skuta | 300 g g | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 2 dl dl | ||
Drobnjak Drobnjak |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPokrita rihta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V zdrob umešamo jajca in sol. Pustimo počivati vsaj 10 minut, da se zdrob napne. Z veliko žlico oblikujemo žličnike in jih vlagamo v slan krop. Žličniki so kuhani, ko priplavajo na površje.
V drugi kozici segrejemo kislo smetano, ji dodamo skuto in narezano šunko. Kuhamo le kratek čas. V omako vložimo kuhane žličnike. Serviramo v latvico in potresemo z nasekljanim drobnjakom ali pehtranom. Jed prekrijemo z drugo latvico in postrežemo. (vse kar je skuhano je očem skrito- presenečenje).
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci CUDV Dobrna.
Fotografija: Saša D. Škrjanec