Pokrita rihta

Pokrita rihta image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    • 3   jajca
    • 300   g koruzni zdrob
    •   sol
    • 125   g kuhana šunka
    • 300   g skuta
    • 2   dl kisla smetana
    •   drobnjak

Priprava

    V zdrob umešamo jajca in sol. Pustimo počivati vsaj 10 minut, da se zdrob napne. Z veliko žlico oblikujemo žličnike in jih vlagamo v slan krop. Žličniki so kuhani, ko priplavajo na površje.V drugi kozici segrejemo kislo smetano, ji dodamo skuto in narezano šunko. Kuhamo le kratek čas. V omako vložimo kuhane žličnike. Serviramo v latvico in potresemo z nasekljanim drobnjakom ali pehtranom. Jed prekrijemo z drugo latvico in postrežemo. (vse kar je skuhano je očem skrito- presenečenje).

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili učenci CUDV Dobrna.

    Fotografija: Saša D. Škrjanec