
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Pokrita rihta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V zdrob umešamo jajca in sol. Pustimo počivati vsaj 10 minut, da se zdrob napne. Z veliko žlico oblikujemo žličnike in jih vlagamo v slan krop. Žličniki so kuhani, ko priplavajo na površje.
V drugi kozici segrejemo kislo smetano, ji dodamo skuto in narezano šunko. Kuhamo le kratek čas. V omako vložimo kuhane žličnike. Serviramo v latvico in potresemo z nasekljanim drobnjakom ali pehtranom. Jed prekrijemo z drugo latvico in postrežemo. (vse kar je skuhano je očem skrito- presenečenje).
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci CUDV Dobrna.
Fotografija: Saša D. Škrjanec