Preprosto več za vas
Polentarska mal'ca

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Polenta Polenta
Parmezan Parmezan
Gorgonzola Gorgonzola
Trdi sir Trdi sir
Kisla smetana Kisla smetana
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik3
Česen Česen2 stroki strok
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol
Poper Poper

Polentarska mal'ca

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Polento, ki nam je ostala, narežemo na palčke, jih potresemo s parmezanom in malce poškropimo z oljem. Pekač namastimo in ga obložimo s palčkami. Pečemo v pečici na 200 °C 30-40 minut. Palčke ponudimo ohlajene s poljubnimi omakami.Sirovo omako pripravimo tako, da damo v ponev kislo smetano (približno 3 žlice) in različne vrste sirov, nato pa mešanico solimo, popramo in mešamo na majhnem ognju, vse dokler ne dobimo gladke omake.Paradižnikovo omako pripravimo tako, da na drobno sesekljamo posušene paradižnike in česen. Na olju počasi pražimo česen, nato pa dodamo paradižnike in še malo pražimo. Zalijemo s pasiranim paradižnikom (približno 1,5 dl) in še malo pokuhamo, da se vsi okusi dodobra prepojijo.

Polenta se odlično znajde v številnih kombinacijah

Če vam je polente ostalo toliko, da v Polentarski mal'ci niste uspeli porabiti vse, brez skrbi - polenta je namreč izjemno vsestranska in primerna za uporabo v številnih jedeh. Najpreprosteje bo, če jo uporabite kar namesto kruha - preprosto jo narežite na tanke rezine, obložite s sirom, salamo, zelenjavo in drugimi priljubljenimi sestavinami za sendviče ter postrezite za večerjo. Okusno, domiselno in malce drugače - vaši domači bodo zagotovo navdušeni nad vašo kreativnostjo!

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

Recept je pripravil Jan Perklič.

Fotografija: Peter Irman