
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Polenta Polenta | |||
Parmezan Parmezan | |||
Gorgonzola Gorgonzola | |||
Trdi sir Trdi sir | |||
Kisla smetana Kisla smetana | |||
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik | 3 | ||
Česen Česen | 2 stroki strok | ||
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPolentarska mal'ca
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Polento, ki nam je ostala, narežemo na palčke, jih potresemo s parmezanom in malce poškropimo z oljem. Pekač namastimo in ga obložimo s palčkami. Pečemo v pečici na 200 °C 30-40 minut. Palčke ponudimo ohlajene s poljubnimi omakami.Sirovo omako pripravimo tako, da damo v ponev kislo smetano (približno 3 žlice) in različne vrste sirov, nato pa mešanico solimo, popramo in mešamo na majhnem ognju, vse dokler ne dobimo gladke omake.Paradižnikovo omako pripravimo tako, da na drobno sesekljamo posušene paradižnike in česen. Na olju počasi pražimo česen, nato pa dodamo paradižnike in še malo pražimo. Zalijemo s pasiranim paradižnikom (približno 1,5 dl) in še malo pokuhamo, da se vsi okusi dodobra prepojijo.
Polenta se odlično znajde v številnih kombinacijah
Če vam je polente ostalo toliko, da v Polentarski mal'ci niste uspeli porabiti vse, brez skrbi - polenta je namreč izjemno vsestranska in primerna za uporabo v številnih jedeh. Najpreprosteje bo, če jo uporabite kar namesto kruha - preprosto jo narežite na tanke rezine, obložite s sirom, salamo, zelenjavo in drugimi priljubljenimi sestavinami za sendviče ter postrezite za večerjo. Okusno, domiselno in malce drugače - vaši domači bodo zagotovo navdušeni nad vašo kreativnostjo!
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept je pripravil Jan Perklič.
Fotografija: Peter Irman