
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Polenta Polenta | 350 g g | |
Paradižnikova omaka Paradižnikova omaka | 150 g g | |
Tuna iz konzerve Tuna iz konzerve | 2 | |
Sir Gauda Sir Gauda | 100 g g | |
Zelenjava Zelenjava |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPolentepica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico prižgemo na 200°C. Ohlajeno polento najprej v pečici segrejemo in jo nato oblikujemo v pico. Položimo jo na pekač obložen s peki papirjem. Pico premažemo z paradižnikovo omako, posujemo s sirom, tuno in drugo zelenjavo. Dodatno jo lahko začinimo še s sušenim origanom. Pico pečemo 10-15 minut.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci OŠ Roje.
Fotografija: Saša D. Škrjanec