Polentepica

Polentepica image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število pekačev
    • 350   g polenta
    • 150   g paradižnikova omaka
    • 2   tuna iz konzerve
    • 100   g sir gauda
    •   zelenjava

Priprava

    Pečico prižgemo na 200°C. Ohlajeno polento najprej v pečici segrejemo in jo nato oblikujemo v pico. Položimo jo na pekač obložen s peki papirjem. Pico premažemo z paradižnikovo omako, posujemo s sirom, tuno in drugo zelenjavo. Dodatno jo lahko začinimo še s sušenim origanom. Pico pečemo 10-15 minut.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili učenci OŠ Roje.

    Fotografija: Saša D. Škrjanec