
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Polenta Polenta | 350 g g | ||
Paradižnikova omaka Paradižnikova omaka | 150 g g | ||
Tuna iz konzerve Tuna iz konzerve | 2 | ||
Sir Gauda Sir Gauda | 100 g g | ||
Zelenjava Zelenjava |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPolentepica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico prižgemo na 200°C. Ohlajeno polento najprej v pečici segrejemo in jo nato oblikujemo v pico. Položimo jo na pekač obložen s peki papirjem. Pico premažemo z paradižnikovo omako, posujemo s sirom, tuno in drugo zelenjavo. Dodatno jo lahko začinimo še s sušenim origanom. Pico pečemo 10-15 minut.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci OŠ Roje.
Fotografija: Saša D. Škrjanec