Polentina sladka pita

Polentina sladka pita image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
  • 360   g polenta
  • 2   jabolka
  • 100   g rozine
  • 3   g mleti cimet
  • 90   g orehi

Priprava

  Jabolka olupimo in grobo naribamo, dodamo žličko cimeta in dobro premešamo. Orehe grobo nasekljamo, rozine pa dobro odcedimo. V posodi zmešamo polento, dodamo polovico naribanih jabolk, rozine in polovico orehov. Obložen pekač s peki papirjem napolnimo s kuhano polento, povrhu pa posujemo še preostanek jabolk in orehov. Pečemo v ogreti pečici na 190°C, približno 30 minut.

  KAJ POSTREČI K PITI?

  Naša polentina sladka pita je odlična topla ali hladna. Ker nas zna pita zelo nasititi, jo lahko postrežemo tudi s kepico sladoleda, ki jo bo osvežila. Sladoled pripravite doma. Zanj potrebujete le grški jogurt, ki ga zmešate s sredico stroka vanilje in z žlico medu. Sladoledu lahko po želji primešate še sadje ali kakav v prahu. Zmešano maso prelijte v posodo, ki jo postavite v skrinjo, da masa zamrzne. In že imate pripravljen domač in zdrav sladoled, ki se bo odlično podal sladki piti.

  V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

  Recept so pripravili otroci CUEV Strunjan.

  Fotografija: Saša D. Škrjanec