Preprosto več za vas
Polentina sladka pita

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Polenta Polenta360 g g
Jabolka Jabolka2
Rozine Rozine100 g g
Mleti cimet Mleti cimet3 g g
Orehi Orehi90 g g

Polentina sladka pita

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Jabolka olupimo in grobo naribamo, dodamo žličko cimeta in dobro premešamo. Orehe grobo nasekljamo, rozine pa dobro odcedimo. V posodi zmešamo polento, dodamo polovico naribanih jabolk, rozine in polovico orehov. Obložen pekač s peki papirjem napolnimo s kuhano polento, povrhu pa posujemo še preostanek jabolk in orehov. Pečemo v ogreti pečici na 190°C, približno 30 minut.

KAJ POSTREČI K PITI?

Naša polentina sladka pita je odlična topla ali hladna. Ker nas zna pita zelo nasititi, jo lahko postrežemo tudi s kepico sladoleda, ki jo bo osvežila. Sladoled pripravite doma. Zanj potrebujete le grški jogurt, ki ga zmešate s sredico stroka vanilje in z žlico medu. Sladoledu lahko po želji primešate še sadje ali kakav v prahu. Zmešano maso prelijte v posodo, ki jo postavite v skrinjo, da masa zamrzne. In že imate pripravljen domač in zdrav sladoled, ki se bo odlično podal sladki piti.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci CUEV Strunjan.

Fotografija: Saša D. Škrjanec