
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
File lososa File lososa | 500 g g | ||
Origano Origano | 3 g g | ||
Mleti čili Mleti čili | ščepec ščepec | ||
Limona Limona | 1 | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Sol Sol |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPoletna lososova nabodala
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Zakurimo žar in v vodi namočimo lesene palčke za nabodala (namakamo jih vsaj 30 min, zato da med peko ne počrnijo)
- Lososov file narežemo na enako velike koščke
- Limono narežemo na tanke rezine (kolobarje)
- Zmešamo sveže sesekljan oregano in čili
- Pripravimo nabodala: najbolje je uporabiti 2 palčki za vsako nabodalo, tako losos med peko ne bo razpadel. Na palčki izmenično nanizamo koščke lososa in limone (začnemo in končamo s koščkom lososa).
- Ko so nabodala pripravljena jih pokapamo z olivnim oljem, posolimo in posujemo z mešanico začimb.
- Nabodala pečemo na žaru okoli 8 minut. Pazimo, da riba ostane sočna.
- Postrežemo takoj, z zelenjavo na žaru in veliko skledo solate.