Poletna lososova nabodala

Poletna lososova nabodala

TežavnostSrednje
Kuhanje30 min

Priprava

    Zakurimo žar in v vodi namočimo lesene palčke za nabodala (namakamo jih vsaj 30 min, zato da med peko ne počrnijo)

    Lososov file narežemo na enako velike koščke

    Limono narežemo na tanke rezine (kolobarje)

    Zmešamo sveže sesekljan oregano in čili

    Pripravimo nabodala: najbolje je uporabiti 2 palčki za vsako nabodalo, tako losos med peko ne bo razpadel. Na palčki izmenično nanizamo koščke lososa in limone (začnemo in končamo s koščkom lososa).

    Ko so nabodala pripravljena jih pokapamo z olivnim oljem, posolimo in posujemo z mešanico začimb.

    Nabodala pečemo na žaru okoli 8 minut. Pazimo, da riba ostane sočna.

    Postrežemo takoj, z zelenjavo na žaru in veliko skledo solate.