Preprosto več za vas
Poletna lososova nabodala

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

File lososa File lososa500 g g
Origano Origano3 g g
Mleti čili Mleti čili ščepec ščepec
Limona Limona1
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol

Poletna lososova nabodala

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(6)

Priprava

  • Zakurimo žar in v vodi namočimo lesene palčke za nabodala (namakamo jih vsaj 30 min, zato da med peko ne počrnijo)
  • Lososov file narežemo na enako velike koščke
  • Limono narežemo na tanke rezine (kolobarje)
  • Zmešamo sveže sesekljan oregano in čili
  • Pripravimo nabodala: najbolje je uporabiti 2 palčki za vsako nabodalo, tako losos med peko ne bo razpadel. Na palčki izmenično nanizamo koščke lososa in limone (začnemo in končamo s koščkom lososa).
  • Ko so nabodala pripravljena jih pokapamo z olivnim oljem, posolimo in posujemo z mešanico začimb.
  • Nabodala pečemo na žaru okoli 8 minut. Pazimo, da riba ostane sočna.
  • Postrežemo takoj, z zelenjavo na žaru in veliko skledo solate.