Zakurimo žar in v vodi namočimo lesene palčke za nabodala (namakamo jih vsaj 30 min, zato da med peko ne počrnijo)
Poletna lososova nabodala
Sestavine
2
število porcij
-
- 500 g file lososa
- 3 g origano
- ščepec mleti čili
- 1 limona
- olivno olje
- sol
Priprava
Lososov file narežemo na enako velike koščke
Limono narežemo na tanke rezine (kolobarje)
Zmešamo sveže sesekljan oregano in čili
Pripravimo nabodala: najbolje je uporabiti 2 palčki za vsako nabodalo, tako losos med peko ne bo razpadel. Na palčki izmenično nanizamo koščke lososa in limone (začnemo in končamo s koščkom lososa).
Ko so nabodala pripravljena jih pokapamo z olivnim oljem, posolimo in posujemo z mešanico začimb.
Nabodala pečemo na žaru okoli 8 minut. Pazimo, da riba ostane sočna.
Postrežemo takoj, z zelenjavo na žaru in veliko skledo solate.