
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Puranja prsa Puranja prsa | 450 g g | ||
Testenine Testenine | 250 g g | ||
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 200 g g | ||
Avokado Avokado | 2 | ||
Olje Olje | 12 ml ml | ||
Solata Solata | 100 g g | ||
Poper Poper | |||
Travniška zelišča Travniška zelišča |
francoski preliv
Olje Olje | 50 ml ml | ||
Limetin sok Limetin sok | 50 ml ml | ||
Gorčica Gorčica | 8 g g | ||
Česen Česen | |||
Sol Sol | |||
Sladkor Sladkor | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPoletna solata s testeninami, puranom in avokadom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Puranje prsi narežemo na trakove, paradižnike prepolovimo. Avokado olupimo in narežemo na tanke rezine. V večji posodi zavremo vodo, solimo in vanjo vsujemo testenine, premešamo ter pokrijemo s pokrovko. Ko voda spet zavre, odkrijemo in ob zmernem vrenju skuhamo »al dente«.
Medtem v voku segrejemo olje in popečemo puranje prsi do zlato rumene barve. Tik pred koncem pečenja solimo, popramo in dodamo v vok še paradižnik.
Za francoski preliv v manjši skledi zmešamo olje, limetin sok, gorčico, nato pa po želji dodamo še nekaj soli, popra, sladkorja in česna.
Testenine odcedimo in damo v večjo skledo, primešamo trakove purana, paradižnik ter avokado, prelijemo s prelivom in premešamo.
Serviranje
Na dno globokih krožnikov ali servirnih skodelic položimo liste rukole ali sveže vrtne solate, nanje pa damo puranjo solato. Potresemo z drobno natrganimi travniškimi zelišci.
Nasvet
K solati se prilega steklenica svežega francoskega suhega belega vina.