Puranje prsi narežemo na trakove, paradižnike prepolovimo. Avokado olupimo in narežemo na tanke rezine. V večji posodi zavremo vodo, solimo in vanjo vsujemo testenine, premešamo ter pokrijemo s pokrovko. Ko voda spet zavre, odkrijemo in ob zmernem vrenju skuhamo »al dente«.
Poletna solata s testeninami, puranom in avokadom
Sestavine
4
število porcij
-
- 450 g puranja prsa
- 250 g testenine
- 200 g češnjev paradižnik
- 2 avokado
- 12 ml olje
- 100 g solata
- poper
- travniška zelišča
-
francoski preliv
- 50 ml olje
- 50 ml limetin sok
- 8 g gorčica
- česen
- sol
- sladkor
- poper
Priprava
Medtem v voku segrejemo olje in popečemo puranje prsi do zlato rumene barve. Tik pred koncem pečenja solimo, popramo in dodamo v vok še paradižnik.
Za francoski preliv v manjši skledi zmešamo olje, limetin sok, gorčico, nato pa po želji dodamo še nekaj soli, popra, sladkorja in česna.
Testenine odcedimo in damo v večjo skledo, primešamo trakove purana, paradižnik ter avokado, prelijemo s prelivom in premešamo.
Na dno globokih krožnikov ali servirnih skodelic položimo liste rukole ali sveže vrtne solate, nanje pa damo puranjo solato. Potresemo z drobno natrganimi travniškimi zelišci.
K solati se prilega steklenica svežega francoskega suhega belega vina.