
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sladki krompir
Sladki krompir (ameriški) | 2 | |
Tofu Tofu | 180 g g | |
Veganski sir Veganski sir | 50 g g | |
Olivno olje Olivno olje | 5 ml ml | |
Sol Sol | ||
Pistacije Pistacije | 30 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPolnjen ameriški krompir
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Krompir operemo in olupino. Najprej ga po dolžini prerežemo na pol, nato ga zarežemo še prečno na rezine (cca 3 mm široke). Spodnji, širši del naj ostane v »enem kosu« (pomagamo si z dvema lesenima paličicama, da ga ne zarežemo do konca).
- Vodo zavremo, rahlo posolimo in krompir na zmerni temperaturi kuhamo 15-20 minut (z vilico preverimo, če je že mehak, pazimo, da se ne razkuha).
- Medtem ko kuhamo krompir, na tanjše rezine (2 mm) narežemo tofu, ga malo posolimo in ga na ½ žličke olja na hitro popečemo na ponvi, da rahlo zarumeni (na vsaki strani 2 minuti).
- Na tanke rezine narežemo še sirni nadomestek.
- Ko je krompir kuhan, ga previdno vzamemo iz vode in ga položimo na krožnik. Z nožem previdno razmaknemo vsako zarezo in vmes izmenično vstavimo rezini tofuja in sirnega nadomestka.
- Z nožem na deski na grobo nasekljamo pistacije in jih potresemo po krompirju ter še toplo postrežemo. Tudi kasnje, ko se krompir že ohladi, je jed ravnotako slastna.