Preprosto več za vas
Polnjen ameriški krompir

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Sladki krompir Sladki krompir
(ameriški)
2
Tofu Tofu180 g g
Veganski sir Veganski sir50 g g
Olivno olje Olivno olje5 ml ml
Sol Sol
Pistacije Pistacije30 g g

Polnjen ameriški krompir

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

  1. Krompir operemo in olupino. Najprej ga po dolžini prerežemo na pol, nato ga zarežemo še prečno na rezine (cca 3 mm široke). Spodnji, širši del naj ostane v »enem kosu« (pomagamo si z dvema lesenima paličicama, da ga ne zarežemo do konca).
  2. Vodo zavremo, rahlo posolimo in krompir na zmerni temperaturi kuhamo 15-20 minut (z vilico preverimo, če je že mehak, pazimo, da se ne razkuha).
  3. Medtem ko kuhamo krompir, na tanjše rezine (2 mm) narežemo tofu, ga malo posolimo in ga na ½ žličke olja na hitro popečemo na ponvi, da rahlo zarumeni (na vsaki strani 2 minuti).
  4. Na tanke rezine narežemo še sirni nadomestek.
  5. Ko je krompir kuhan, ga previdno vzamemo iz vode in ga položimo na krožnik. Z nožem previdno razmaknemo vsako zarezo in vmes izmenično vstavimo rezini tofuja in sirnega nadomestka.
  6. Z nožem na deski na grobo nasekljamo pistacije in jih potresemo po krompirju ter še toplo postrežemo. Tudi kasnje, ko se krompir že ohladi, je jed ravnotako slastna.