Polnjen ameriški krompir

Polnjen ameriški krompir image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    • 2   sladki krompir ameriški
    • 180   g tofu
    • 50   g veganski sir
    • 5   ml olivno olje
    •   sol
    • 30   g pistacije

Priprava

  1. Krompir operemo in olupino. Najprej ga po dolžini prerežemo na pol, nato ga zarežemo še prečno na rezine (cca 3 mm široke). Spodnji, širši del naj ostane v »enem kosu« (pomagamo si z dvema lesenima paličicama, da ga ne zarežemo do konca).

  2. Vodo zavremo, rahlo posolimo in krompir na zmerni temperaturi kuhamo 15-20 minut (z vilico preverimo, če je že mehak, pazimo, da se ne razkuha).

  3. Medtem ko kuhamo krompir, na tanjše rezine (2 mm) narežemo tofu, ga malo posolimo in ga na ½ žličke olja na hitro popečemo na ponvi, da rahlo zarumeni (na vsaki strani 2 minuti).

  4. Na tanke rezine narežemo še sirni nadomestek.

  5. Ko je krompir kuhan, ga previdno vzamemo iz vode in ga položimo na krožnik. Z nožem previdno razmaknemo vsako zarezo in vmes izmenično vstavimo rezini tofuja in sirnega nadomestka.

  6. Z nožem na deski na grobo nasekljamo pistacije in jih potresemo po krompirju ter še toplo postrežemo. Tudi kasnje, ko se krompir že ohladi, je jed ravnotako slastna.