
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
puranji file
Puranji file Puranji file | 1000 g g | |
Gorčica Gorčica | 150 g g | |
Olive kalamata Olive kalamata | 300 g g | |
Nariban parmezan Nariban parmezan | 150 g g | |
Pšenična moka Pšenična moka | 90 g g | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Olivno olje Olivno olje | 12 ml ml | |
Maslo Maslo | 36 g g | |
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 600 g g | |
Čebula Čebula | 2 | |
Belo vino Belo vino | 3 dl dl | |
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 20 g g |
priloga
Listnato testo Listnato testo | 275 g g | |
Jajca Jajca | 1 | |
Solni cvet Solni cvet | ||
Nariban sir Nariban sir | 80 g g | |
Sezam Sezam | 17 g g | |
Origano Origano |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPolnjen puranji file po grško s hrustljavimi sirovimi palčkami s sezamom in z origanom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Puranji file oplaknemo pod mrzlo vodo in popivnamo do suhega. Narežemo na šest delov. Po potrebi potolčemo, da dobimo večje zrezke. Po eni strani jih namažemo z gorčico. Olive kalamata sesekljamo, prav tako šopek peteršilja. Oboje pomešamo z naribanim parmezanom in porazdelimo po namazani strani zrezkov. Vsak zrezek prepognemo na polovico in spnemo z zobotrebcem. Tako spete polnjene puranje zrezke pomokamo, otresemo odvečno moko in popečemo na vroči mešanici olja in masla. Na vsaki strani pečemo tri do štiri minute. Nato jih začinimo s solnim cvetom in popramo. Pečene zrezke vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. Češnjeve paradižnike oplaknemo in prerežemo po dolžini na polovico. Čebulo očistimo in drobno sesekljamo. Na maščobi na hitro popečemo čebulo in paradižnike. Zalijemo z belim vinom. Na močnem ognju kuhamo, da omaka nekoliko povre. Solimo, popramo in dodamo ščepec sladkorja. Sirove žepke s sezamom in origanom razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Odmrznjene (pri sobni temperaturi) spečemo v predhodno segreti pečici po navodilih na embalaži.
Serviranje
Z olivami kalamata polnjene pečene puranje zrezke ponudimo na segretem plitvem krožniku z zelenjavo iz ponve in hrustljavimi sirovimi žepki s sezamom in origanom.
Olive kalamata so mesnate olive polnega okusa in vijolične barve, ki uspevajo na Peloponezu in so dobile ime po istoimenskem mestu. Vse olive kalamata so črne, niso pa vse črne olive kalamata.