Preprosto več za vas
Polnjen puranji file po grško s hrustljavimi sirovimi palčkami s sezamom in z origanom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

puranji file

Puranji file Puranji file1000 g g
Gorčica Gorčica150 g g
Olive kalamata Olive kalamata300 g g
Nariban parmezan Nariban parmezan150 g g
Pšenična moka Pšenična moka90 g g
Peteršilj Peteršilj
Olivno olje Olivno olje12 ml ml
Maslo Maslo36 g g
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik600 g g
Čebula Čebula2
Belo vino Belo vino3 dl dl
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Rjavi sladkor Rjavi sladkor20 g g

priloga

Listnato testo Listnato testo275 g g
Jajca Jajca1
Solni cvet Solni cvet
Nariban sir Nariban sir80 g g
Sezam Sezam17 g g
Origano Origano

Polnjen puranji file po grško s hrustljavimi sirovimi palčkami s sezamom in z origanom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Puranji file oplaknemo pod mrzlo vodo in popivnamo do suhega. Narežemo na šest delov. Po potrebi potolčemo, da dobimo večje zrezke. Po eni strani jih namažemo z gorčico. Olive kalamata sesekljamo, prav tako šopek peteršilja. Oboje pomešamo z naribanim parmezanom in porazdelimo po namazani strani zrezkov. Vsak zrezek prepognemo na polovico in spnemo z zobotrebcem. Tako spete polnjene puranje zrezke pomokamo, otresemo odvečno moko in popečemo na vroči mešanici olja in masla. Na vsaki strani pečemo tri do štiri minute. Nato jih začinimo s solnim cvetom in popramo. Pečene zrezke vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. Češnjeve paradižnike oplaknemo in prerežemo po dolžini na polovico. Čebulo očistimo in drobno sesekljamo. Na maščobi na hitro popečemo čebulo in paradižnike. Zalijemo z belim vinom. Na močnem ognju kuhamo, da omaka nekoliko povre. Solimo, popramo in dodamo ščepec sladkorja. Sirove žepke s sezamom in origanom razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Odmrznjene (pri sobni temperaturi) spečemo v predhodno segreti pečici po navodilih na embalaži.

Serviranje

Z olivami kalamata polnjene pečene puranje zrezke ponudimo na segretem plitvem krožniku z zelenjavo iz ponve in hrustljavimi sirovimi žepki s sezamom in origanom.

Olive kalamata so mesnate olive polnega okusa in vijolične barve, ki uspevajo na Peloponezu in so dobile ime po istoimenskem mestu. Vse olive kalamata so črne, niso pa vse črne olive kalamata.