
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščančja prsa Piščančja prsa | 2 | |
Olivno olje Olivno olje | 36 g g | |
Limonin sok Limonin sok | 12 ml ml | |
Origano Origano | ||
Peteršilj Peteršilj | ||
Koromač Koromač | ||
Paradižnik Paradižnik | 2 | |
Česen Česen | 2 | |
Bučke Bučke | 1 | |
Rdeča čebula Rdeča čebula | ||
Feta sir Feta sir | 100 g g | |
Mozzarella Mozzarella | 50 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPolnjena piščančja prsa "po grško"
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Pečico segrejemo na 200°C. Pripravimo namaščeno ognjevarno posodo ali pekač.
- Piščanjčja prsa prepolovimo na fileje (iz 2 piščanjčjih prsi dobimo 4 fileje). Vsak file po vrhu 5 do 8x počez zarežemo. Pazimo, da ne prerežemo fileja do konca.
- Zmešamo olje, iztisnjen česen, limonin sok in sesekljana zelišča v marinado ter z njo premažemo fileje. Nato jih rahlo solimo in popramo.
- Bučko operemo, prerežemo po dolgem na pol in vsako polovico narežemo na tanke rezine. Paradižnik razpolovimo in narežemo na rezine. Čebulo narežemo na enak način (rezine v obliki ”zapolnjenih lunic”).
- V vsako zarezo na fileju, damo košček bučke, paradižnika in čebule (v enakem vrstnem redu, da dobimo lep barviti videz).
- Fileje položimo na pekač, pokapamo z nekaj kapljicami olivnega olja, ter posujemo z drobljenim feta sirom in ribano mozzarello.
- Pečemo 25 minut na 200°C.
- Okrasimo z zelišči in postrežemo.