
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščančja prsa Piščančja prsa | 2 | ||
Olivno olje Olivno olje | 36 g g | ||
Limonin sok Limonin sok | 12 ml ml | ||
Origano Origano | |||
Peteršilj Peteršilj | |||
Koromač Koromač | |||
Paradižnik Paradižnik | 2 | ||
Česen Česen | 2 | ||
Bučke Bučke | 1 | ||
Rdeča čebula Rdeča čebula | |||
Feta sir Feta sir | 100 g g | ||
Mozzarella Mozzarella | 50 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPolnjena piščančja prsa "po grško"
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Pečico segrejemo na 200°C. Pripravimo namaščeno ognjevarno posodo ali pekač.
- Piščanjčja prsa prepolovimo na fileje (iz 2 piščanjčjih prsi dobimo 4 fileje). Vsak file po vrhu 5 do 8x počez zarežemo. Pazimo, da ne prerežemo fileja do konca.
- Zmešamo olje, iztisnjen česen, limonin sok in sesekljana zelišča v marinado ter z njo premažemo fileje. Nato jih rahlo solimo in popramo.
- Bučko operemo, prerežemo po dolgem na pol in vsako polovico narežemo na tanke rezine. Paradižnik razpolovimo in narežemo na rezine. Čebulo narežemo na enak način (rezine v obliki ”zapolnjenih lunic”).
- V vsako zarezo na fileju, damo košček bučke, paradižnika in čebule (v enakem vrstnem redu, da dobimo lep barviti videz).
- Fileje položimo na pekač, pokapamo z nekaj kapljicami olivnega olja, ter posujemo z drobljenim feta sirom in ribano mozzarello.
- Pečemo 25 minut na 200°C.
- Okrasimo z zelišči in postrežemo.