Polnjena piščančja prsa "po grško"

Polnjena piščančja prsa "po grško" image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    • 2   piščančja prsa
    • 36   g olivno olje
    • 12   ml limonin sok
    •   origano
    •   peteršilj
    •   koromač
    • 2   paradižnik
    • 2   česen
    • 1   bučke
    •   rdeča čebula
    • 100   g feta sir
    • 50   g mozzarella
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Pečico segrejemo na 200°C. Pripravimo namaščeno ognjevarno posodo ali pekač.

    Piščanjčja prsa prepolovimo na fileje (iz 2 piščanjčjih prsi dobimo 4 fileje). Vsak file po vrhu 5 do 8x počez zarežemo. Pazimo, da ne prerežemo fileja do konca.

    Zmešamo olje, iztisnjen česen, limonin sok in sesekljana zelišča v marinado ter z njo premažemo fileje. Nato jih rahlo solimo in popramo.

    Bučko operemo, prerežemo po dolgem na pol in vsako polovico narežemo na tanke rezine. Paradižnik razpolovimo in narežemo na rezine. Čebulo narežemo na enak način (rezine v obliki ”zapolnjenih lunic”).

    V vsako zarezo na fileju, damo košček bučke, paradižnika in čebule (v enakem vrstnem redu, da dobimo lep barviti videz).

    Fileje položimo na pekač, pokapamo z nekaj kapljicami olivnega olja, ter posujemo z drobljenim feta sirom in ribano mozzarello.

    Pečemo 25 minut na 200°C.

    Okrasimo z zelišči in postrežemo.