Preprosto več za vas
Polnjena piščančja prsa "po grško"

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Piščančja prsa Piščančja prsa2
Olivno olje Olivno olje36 g g
Limonin sok Limonin sok12 ml ml
Origano Origano
Peteršilj Peteršilj
Koromač Koromač
Paradižnik Paradižnik2
Česen Česen2
Bučke Bučke1
Rdeča čebula Rdeča čebula
Feta sir Feta sir100 g g
Mozzarella Mozzarella50 g g
Sol Sol
Poper Poper

Polnjena piščančja prsa "po grško"

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(12)

Priprava

  • Pečico segrejemo na 200°C. Pripravimo namaščeno ognjevarno posodo ali pekač.
  • Piščanjčja prsa prepolovimo na fileje (iz 2 piščanjčjih prsi dobimo 4 fileje). Vsak file po vrhu 5 do 8x počez zarežemo. Pazimo, da ne prerežemo fileja do konca.
  • Zmešamo olje, iztisnjen česen, limonin sok in sesekljana zelišča v marinado ter z njo premažemo fileje. Nato jih rahlo solimo in popramo.
  • Bučko operemo, prerežemo po dolgem na pol in vsako polovico narežemo na tanke rezine. Paradižnik razpolovimo in narežemo na rezine. Čebulo narežemo na enak način (rezine v obliki ”zapolnjenih lunic”).
  • V vsako zarezo na fileju, damo košček bučke, paradižnika in čebule (v enakem vrstnem redu, da dobimo lep barviti videz).
  • Fileje položimo na pekač, pokapamo z nekaj kapljicami olivnega olja, ter posujemo z drobljenim feta sirom in ribano mozzarello.
  • Pečemo 25 minut na 200°C.
  • Okrasimo z zelišči in postrežemo.