
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Zelena paprika Zelena paprika | 1 | |
Rdeča paprika Rdeča paprika | 1 | |
Rumena paprika Rumena paprika | 2 | |
Goveje mleto meso Goveje mleto meso | 400 g g | |
Riž Riž | 80 g g | |
Čebula Čebula | 1 | |
Česen Česen | 2 | |
Mešanica svežih zelišč Mešanica svežih zelišč | ||
Poper Poper | ||
Sol Sol | ||
Pelati Pelati | 400 g g | |
Sladkor Sladkor | 3 g g | |
Nariban sir Nariban sir |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPolnjene paprike iz pečice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Pečico prižgemo in nastavimo na 190°C.
- Paprike po dolgem prepolovimo in očistimo ter jih postavimo na pekač s papirjem, pokapamo z malo olivnega olja, jih damo v ogreto pečico in pečemo cca 15 min.
- Čebulo sesekljamo in na hitro prepražimo da postekleni. Dodamo meso in iztisnjeni strok česna in nato vse skupaj pražimo še nekaj minut. Dodamo riž, vse skupaj pražimo in mešamo še kakšno minuto. Nato dodamo polovico pelatov, posolimo, popopramo in kuhamo okoli 15 min, da se riž zmehča (vendar ne skuha do konca). Vmes po potrebi dolijemo malo vode. Na koncu dodamo še sesekljana zelišča ( po okusu) in pomešamo.
- Paprike vzamemo iz pečice in odstranimo vodo, ki so jo izpustile med peko.
- Z mesno mešanico napolnimo polovičke paprike in v ogreti pečici pečemo še približno 15 min pri 190°C.
- Medtem ko se paprika pečejo, naredimo še hitro paradižnikovo omako - v manjši posodi segrejemo olivno olje na katerem prepražimo strok česna da zadiši, dodamo sladkor in preostanek pelatov. Začinimo z soljo in poprom, dodamo malo bazilike, kuhamo nekaj minut in nato spasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko, gosto omako.
- Omako z žlico dodamo na vrh paprik, posujemo z malo naribanega sira in pečemo v pečici še 5 min.
- Postrežemo lahko toplo ali hladno, z žlico grškega jogurta ali kisle smetane.