
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
polnjene puranje prsi s pršutom
Puranja prsa Puranja prsa | 850 g g | |
Gorgonzola Gorgonzola | 250 g g | |
Rožmarin Rožmarin | 6 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | 6 g g | |
Česen Česen | 1 | |
Pršut Pršut | ||
Belo vino Belo vino | 1 dl dl | |
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | |
Maslo Maslo | 36 g g |
maslena omaka
Maslo Maslo | 150 g g | |
Sladka smetana Sladka smetana | 1,5 dl dl | |
Limonin sok Limonin sok | 6 ml ml | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 2 | |
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper |
ocvrti listi čemaža
Čemaž Čemaž | ||
Maslo Maslo | 150 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPolnjene puranje prsi z gorgonzolo in s pršutom, svaljki z masleno omako in ocvrtimi listi čemaža
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Polnjene puranje prsi s pršutom
Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo, odstranimo kalček in drobno sesekljamo. V skledici zmešamo nadrobljeno gorgonzolo, česen, limonino lupinico, rožmarin, solni cvet in poper. Polovičke puranjih prsi operemo pod tekočo vodo in dobro osušimo s papirnatimi brisačami. V vsako polovico z ostrim nožem naredimo globoko zarezo, da dobimo žepek, ki ga napolnimo s pripravljeno sirno zmesjo. Nadevane puranje prsi tesno ovijemo z rezinami pršuta, da preprečimo uhajanje nadeva med pečenjem. V ponvi segrejemo olje in maslo in na vroči maščobi z obeh strani popečemo meso. Popečene puranje prsi prestavimo v pekač, ki ga za 20 do 25 minut potisnemo v ogreto pečico. Pekač vzamemo iz pečice, puranje prsi prestavimo na krožnik in shranimo na toplem. V pekač prilijemo belo vino in na srednje močnem ognju zavremo. S kuhalnico postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane koščke, ki so ostali od pečenja. Omako prihranimo.
Maslena omaka
Maslo in sladko smetano zavremo, odstavimo, začinimo s solnim cvetom, poprom in limoninim sokom ter med mešanjem dodamo oba stepena umenjaka, da dobimo kremno omako. Do serviranja shranimo na toplem.
Ocvrti listi čemaža
Čemaževe liste operemo, osušimo in ocvremo na vročem maslu. Odvečno maščobo popivnamo s papirnatimi brisačkami.