Preprosto več za vas
Polnjene puranje prsi z gorgonzolo in s pršutom, svaljki z masleno omako in ocvrtimi listi čemaža

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

polnjene puranje prsi s pršutom

Puranja prsa Puranja prsa850 g g
Gorgonzola Gorgonzola250 g g
Rožmarin Rožmarin6 g g
Limonina lupina Limonina lupina6 g g
Česen Česen1
Pršut Pršut
Belo vino Belo vino1 dl dl
Olivno olje Olivno olje24 ml ml
Maslo Maslo36 g g

maslena omaka

Maslo Maslo150 g g
Sladka smetana Sladka smetana1,5 dl dl
Limonin sok Limonin sok6 ml ml
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak2
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

ocvrti listi čemaža

Čemaž Čemaž
Maslo Maslo150 g g

Polnjene puranje prsi z gorgonzolo in s pršutom, svaljki z masleno omako in ocvrtimi listi čemaža

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Polnjene puranje prsi s pršutom

Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo, odstranimo kalček in drobno sesekljamo. V skledici zmešamo nadrobljeno gorgonzolo, česen, limonino lupinico, rožmarin, solni cvet in poper. Polovičke puranjih prsi operemo pod tekočo vodo in dobro osušimo s papirnatimi brisačami. V vsako polovico z ostrim nožem naredimo globoko zarezo, da dobimo žepek, ki ga napolnimo s pripravljeno sirno zmesjo. Nadevane puranje prsi tesno ovijemo z rezinami pršuta, da preprečimo uhajanje nadeva med pečenjem. V ponvi segrejemo olje in maslo in na vroči maščobi z obeh strani popečemo meso. Popečene puranje prsi prestavimo v pekač, ki ga za 20 do 25 minut potisnemo v ogreto pečico. Pekač vzamemo iz pečice, puranje prsi prestavimo na krožnik in shranimo na toplem. V pekač prilijemo belo vino in na srednje močnem ognju zavremo. S kuhalnico postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane koščke, ki so ostali od pečenja. Omako prihranimo.

Maslena omaka

Maslo in sladko smetano zavremo, odstavimo, začinimo s solnim cvetom, poprom in limoninim sokom ter med mešanjem dodamo oba stepena umenjaka, da dobimo kremno omako. Do serviranja shranimo na toplem.

Ocvrti listi čemaža

Čemaževe liste operemo, osušimo in ocvremo na vročem maslu. Odvečno maščobo popivnamo s papirnatimi brisačkami.