
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
polnjeni paradižniki
Čevapčiči Čevapčiči | 960 g g | |
Jajca Jajca | 4 | |
Mesnati paradižnik Mesnati paradižnik | 8 | |
Šalotka Šalotka | 3 | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Timijan Timijan | Vejica Vejica | |
Rožmarin Rožmarin | Vejica Vejica | |
Limonina lupina Limonina lupina | 1 | |
Belo vino Belo vino | 3 dl dl | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper |
kečap
Rdeča čebula Rdeča čebula | 1 | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Jagode Jagode | 250 g g | |
Posušeni paradižniki
Posušeni paradižniki (vložen v olivnem olju) | 100 g g | |
Balzamični kis Balzamični kis | 12 ml ml | |
Poper Poper | 3 g g | |
Solni cvet Solni cvet |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPolnjeni pečeni paradižniki s kečapom iz jagod, balzamičnega kisa in rožnatega popra
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Polnjeni paradižniki
Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija.
Šalotko očistimo, olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj operemo, osušimo in drobno sesekljamo. Jajca stepemo. Rožmarin in timijan osmukamo in drobno sesekljamo. Paradižnikom odrežemo vrhe in jih shranimo. Previdno izdolbemo meso in ga damo v skledo.
V ponvi na maščobi popečemo čevapčiče z vseh strani in jih shranimo na toplem. Nato v ponev stresemo sesekljano šalotko in dušimo, da postekleni. Dodamo meso paradižnikov in dušimo, da tekočina povre. Ohladimo in vmešamo nastrgano limonino lupinico, sesekljan timijan, rožmarin, peteršilj in stepena jajca. Dobro premešamo.
Notranjost paradižnikov solimo in popramo, v vsakega damo dva ali tri pečene čevapčiče in napolnimo do roba s paradižnikovo omako z jajci. Pokrijemo s paradižnikovim pokrovom in prestavimo v globlji pekač, v katerega smo prilili belo vino. Pokrijemo z alu folijo in pečemo 25 do 30 minut.
Odstranimo folijo, zvišamo temperaturo pečice na 180 stopinj Celzija in pečemo še 10 minut.
Kečap iz jagod, balzamičnega kisa in rožnatega popra
Posušeni paradižnik odcedimo. Čebulo očistimo, olupimo in sesekljamo ter popražimo na oljčnem olju, da postekleni. Zrele paradižnike olupimo, odstranimo semena in narežemo na kocke ter damo v ponev skupaj z jagodami, ki smo jih oprali, očistili in narezali na četrtine. Prilijemo balzamični kis in počasi dušimo 30 do 35 minut. Dodamo odcejene posušene paradižnike in dušimo še pet minut. Zmešamo z mešalnikom, da dobimo gosto homogeno zmes. Če je preredka, jo vrnemo v ponev in še malo povremo. Začinimo s solnim cvetom, dodamo rožnati poper in po želji še malo balzamičnega kisa ter premešamo.
Serviranje
Še vroče pečene polnjene paradižnike prelijemo z vinom iz pekača in ponudimo z jagodno omako.