Preprosto več za vas
Polnjeni pečeni paradižniki s kečapom iz jagod, balzamičnega kisa in rožnatega popra

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

polnjeni paradižniki

Čevapčiči Čevapčiči960 g g
Jajca Jajca4
Mesnati paradižnik Mesnati paradižnik8
Šalotka Šalotka3
Peteršilj Peteršilj
Timijan Timijan Vejica Vejica
Rožmarin Rožmarin Vejica Vejica
Limonina lupina Limonina lupina1
Belo vino Belo vino3 dl dl
Olivno olje Olivno olje
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

kečap

Rdeča čebula Rdeča čebula1
Olivno olje Olivno olje
Jagode Jagode250 g g
Posušeni paradižniki Posušeni paradižniki
(vložen v olivnem olju)
100 g g
Balzamični kis Balzamični kis12 ml ml
Poper Poper3 g g
Solni cvet Solni cvet

Polnjeni pečeni paradižniki s kečapom iz jagod, balzamičnega kisa in rožnatega popra

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(0)

Priprava

Polnjeni paradižniki

Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija.

Šalotko očistimo, olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj operemo, osušimo in drobno sesekljamo. Jajca stepemo. Rožmarin in timijan osmukamo in drobno sesekljamo. Paradižnikom odrežemo vrhe in jih shranimo. Previdno izdolbemo meso in ga damo v skledo.

V ponvi na maščobi popečemo čevapčiče z vseh strani in jih shranimo na toplem. Nato v ponev stresemo sesekljano šalotko in dušimo, da postekleni. Dodamo meso paradižnikov in dušimo, da tekočina povre. Ohladimo in vmešamo nastrgano limonino lupinico, sesekljan timijan, rožmarin, peteršilj in stepena jajca. Dobro premešamo.

Notranjost paradižnikov solimo in popramo, v vsakega damo dva ali tri pečene čevapčiče in napolnimo do roba s paradižnikovo omako z jajci. Pokrijemo s paradižnikovim pokrovom in prestavimo v globlji pekač, v katerega smo prilili belo vino. Pokrijemo z alu folijo in pečemo 25 do 30 minut.

Odstranimo folijo, zvišamo temperaturo pečice na 180 stopinj Celzija in pečemo še 10 minut.

Kečap iz jagod, balzamičnega kisa in rožnatega popra

Posušeni paradižnik odcedimo. Čebulo očistimo, olupimo in sesekljamo ter popražimo na oljčnem olju, da postekleni. Zrele paradižnike olupimo, odstranimo semena in narežemo na kocke ter damo v ponev skupaj z jagodami, ki smo jih oprali, očistili in narezali na četrtine. Prilijemo balzamični kis in počasi dušimo 30 do 35 minut. Dodamo odcejene posušene paradižnike in dušimo še pet minut. Zmešamo z mešalnikom, da dobimo gosto homogeno zmes. Če je preredka, jo vrnemo v ponev in še malo povremo. Začinimo s solnim cvetom, dodamo rožnati poper in po želji še malo balzamičnega kisa ter premešamo.

Serviranje

Še vroče pečene polnjene paradižnike prelijemo z vinom iz pekača in ponudimo z jagodno omako.