Preprosto več za vas
Polnjeni šampinjoni na kremnem pireju z mesnim prelivom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

polnjeni šampinjoni

Mešano mleto meso Mešano mleto meso300 g g
Šampinjoni Šampinjoni24
Maslo Maslo108 g g
Čebula Čebula1
Česen Česen1
Mesnati paradižnik Mesnati paradižnik2
Kisla smetana Kisla smetana44 g g
Slanina Slanina
Olive Olive100 g g
Mozzarella Mozzarella150 g g
Šeri Šeri80 ml ml
Lešniki Lešniki75 g g
Nariban parmezan Nariban parmezan20 g g
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

posip

Nariban parmezan Nariban parmezan60 g g
Peteršilj Peteršilj
Panceta Panceta

pire krompir

Krompir Krompir600 g g
Mleko Mleko0,5 dl dl
Kisla smetana Kisla smetana44 g g
Maslo Maslo22 g g
Sol Sol

mesni preliv

Mešano mleto meso Mešano mleto meso300 g g
Dimljena slanina Dimljena slanina60 g g
Maslo Maslo40 g g
Čebula Čebula1
Korenje Korenje1
Zelena Zelena Vejica Vejica
Rdeče vino Rdeče vino1 dl dl
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik36 ml ml
Jušna osnova Jušna osnova2 dl dl
Mleko Mleko2 dl dl
Mleta paprika Mleta paprika3 g g
Lovorov list Lovorov list1
Bazilika Bazilika Vejica Vejica
Muškatni orešček Muškatni orešček
Sol Sol
Poper Poper

Polnjeni šampinjoni na kremnem pireju z mesnim prelivom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(1)

Priprava

Mesni preliv:
V višji ponvi segrejemo maslo in na njem popražimo na kocke narezano slanino. Dodamo drobno sesekljano čebulo in zeleno ter nastrgan korenček.Dušimo pokrito na šibkem ognju 20 minut.Dodamo mleto meso, ki ga s kuhalnico nadrobimo, lovorjev list, natrgane lističe bazilike, mleto papriko in muškatni orešček ter med stalnim mešanjem še malo popražimo. Prilijemo vino, in ko izpari, dodamo paradižnikovo mezgo in jušno osnovo. Ko omaka zavre,dušimo pokrito na manjšem ognju vsaj 60 minut,da meso vpije okuse zelenjave in začimb. Po potrebi mešamo in po malem prilivamo mleko. Proti koncu dušenja odstranimo lovor ter solimo in popramo po okusu.

Polnjeni šampinjoni:
Šampinjone očistimo in jim previdno odstranimo bete. Klobuki morajo ostati celi. Bete drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Čebulo očistimo, olupimo in drobno sesekljamo. Nasekljane oreščke na hitro popražimo v ponvi brez maščobe. Olive drobno sesekljamo.

Na kuhalnik pristavimo večjo ponev in v njej segrejemo maslo. Na ogreto maščobo stresemo čebulo in jomed mešanjem na hitro popražimo (približno dve minuti).Dodamo strt česen in mleto meso, ki ga z vilicami zdrobimo.Vse skupaj med mešanjem pražimo osem do deset minut.

Znižamo temperaturo in v ponev dodamo šeri in sesekljane bete. Dobro premešamo indušimo še pet do sedem minut.Ponev odstavimo s kuhalnika in meso solimo ter dodamo še pražene oreščke, sesekljane olive, paradižnik v kockah, kislo smetano in nariban parmezan ter vse skupaj dobro premešamo. Z zmesjo napolnimo klobuke šampinjonov, po vrhu pa potrosimo parmezan.

Pečico nastavimo na žar insegrejemo na 170 °C.V pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, razporedimo polnjene klobuke in gaza deset minut potisnemo v pečico.Ko so polnjeni šampinjoni pečeni, nanje položimo še rezino mocarele in nadrobljeno izsušeno panceto ter po želji potresemo z natrganim svežim peteršiljem ali drobnjakom.

Za izsušeno panceto:
Pekač, obložen s papirjem za peko, razporedimo rezine slanine.V ventilatorski pečici, predhodno segreti na 220 °Cjih zapečemo, da se izsušijo in postanejo hrustljave.

Pire krompir:
Krompir olupimo, operemo, narežemo na kose in damo v posodo za kuhanje. Dolijemo vodo in solimo.Zavremo in na zmernem ognju kuhamo še 25 minut,da se krompir zmehča. Kuhan krompir odstavimo, odlijemo vso vodo in ga pretlačimo. Dodamo mleko, kislo smetano in maslo. Ponovno pretlačimo, da nastane gladka zmes.

Serviranje

Na plitve servirne krožnike položimo polnjene šampinjone in kot prilogo ponudimo krompirjev kremni pire, ki ga prelijemo z mesno omako.