Polpeti iz bučk in fete na solati z avokadovim prelivom

Polpeti iz bučk in fete na solati z avokadovim prelivom image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 3   bučke
    • 1   zelena solata
    • 2   mlada čebula
    • 200   g feta sir
    •   avokado
    • 2   jajca
    • 1   česen
    • 1   limona
    •   peteršilj
    • 300   g pšenična moka
    •   sol
    •   poper
    •   olje

Priprava

    Bučke operi in neolupljene naribaj, jih izdatno posoli in pusti počivati pol ure. Bučke potem čim bolj (z rokami ali s pomočjo čiste kuhinjske krpe) ožmi. Ožetim bučkam dodaj sesekljan beli del mladih čebulic, sesekljan peteršilj, nadrobljeno feto in nato premešaj. Zmes popopraj in prelij z razžvrkljanima jajcema, nato dobro premešaj, potem pa potresi s približno desetimi žlicami moke. Dodaj toliko moke, da lahko oblikuješ polpetke - vseeno bodo še vedno zelo mehke. Polpetke daj za 15 minut počivati v hladilnik, vmes pa naredi preliv. V mešalnik daj pol stroka česna, avokadovo meso, malo soli in popra ter 3 žlice limoninega soka. Dodaj še 0,5 dcl vode in vse zmešaj v tekoč preliv. Poskusi in dodelaj, če je potrebno. Solato operi, nareži na rezinice in prenesi na krožnik, vmes pa na segretem olju popeci polpetke - po 4 minute na eni strani. Pečene prenesi na solato in vse pokapaj s prelivom, okrasi s sesekljanim zelenim delom čebulic in postrezi.

    Nasvet:Polpetke lahko namesto z moko oblikuješ tudi z drobtinami. Če ti okus surovega česna ni všeč, ga v preliv dodaj čisto malo ali pa ga spusti iz recepta. Preostali avokado lahko narežeš na kocke in razporediš po solati. Polpeti so odlični topli in ohlajeni, zato so izvrstna izbira tudi za na pot v službo ali za na piknik.