
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
polpetno
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 900 g g | |
Pečen pršut Pečen pršut | 300 g g | |
Mozzarella Mozzarella | 500 g g | |
Toast Toast | 7 kosov kos | |
Parmezan Parmezan | 72 g g | |
Rdeče vino Rdeče vino | 2 dl dl | |
Jušna osnova Jušna osnova | 2 dl dl | |
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | ||
Jajca Jajca | 2 | |
Mleko Mleko | ||
Sol Sol | ||
Muškatni orešček Muškatni orešček | ||
Pistacije Pistacije | 20 g g |
hrustljav krompirček
Mlad krompir Mlad krompir | 1000 g g | |
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | ||
Sol Sol |
solata
Kumara Kumara | 2 | |
Zelena solata Zelena solata | 1 | |
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 12 | |
Redkvice Redkvice | 2 | |
Čebula Čebula | 1 | |
Rumena paprika Rumena paprika | 1 | |
Zelena paprika Zelena paprika | 1 | |
Nektarina Nektarina | 2 | |
Jagode Jagode | 100 g g | |
Polnozrnat kruh Polnozrnat kruh | 4 kosov kos | |
Maslo Maslo | 16 g g | |
Jajca Jajca | 3 |
marinada
Balzamični kis Balzamični kis | ||
Solni cvet Solni cvet | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Grški jogurt Grški jogurt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPolpeton z mocarelo in pečenim pršutom, hrustljav krompirček in pisana poletna solata
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Polpeton
Rezinam kruha obrežemo skorjo, jih namočimo v mleko in ožamemo. Rezine pršuta narežemo na ozke trakove. Jajci stepemo. V večji skledi s kuhalnico ali rokami zmešamo mleto meso, namočen kruh, nastrgan parmezan, pečen pršut in stepeni jajci. Solimo in začinimo z muškatnim oreščkom ter pustimo vsaj pol ure počivati, da se sestavine povežejo. Maso raztegnemo, potresemo z naribano mocarelo in zavijemo v obliko štručke oziroma polpetona.V ponvi segrejemo olje in na njem z vseh strani popečemo polpeton, da dobi hrustljavo skorjo. Znižamo temperaturo, prilijemo vino in jušno osnovo in dušimo pokrito še 40 minut, občasno polijemo s tekočino v ponvi. Polpeton vzamemo iz ponve in narežemo na rezine ter potresemo s sesekljanimi pistacijami.
Solata
Jajca trdo skuhamo. Solato očistimo, operemo in natržemo. Kumari in redkvice operemo in narežemo na tanke kolobarje. Papriko prepolovimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Češnjeve paradižnike prepolovimo. Čebulo olupimo, očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Nektarini odstranimo kost in jo narežemo na krhlje. Jagode prepolovimo. Kuhana jajca narežemo na osmine. Vse prestavimo v veliko skledo in premešamo. Vsaj za eno uro postavimo v hladilnik, da bo solata čim bolj osvežilna. Rezine kruha narežemo na kocke in jih z vseh strani na hitro popečemo na žaru ali v ponvi na žlički masla. Iz solnega cveta, balzamičnega kisa, grškega jogurta in oljčnega olja pripravimo marinado.
Hrustljav krompirček
Krompir olupimo in operemo. Narežemo ga na enako debele rezine, jih operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. V vročem olju cvremo približno 15 minut oziroma do zlato rjave barve. Maščobe mora biti dovolj, da krompirček v njej plava. Ocvrtega poberemo s penovko in odložimo v posodo, obloženo s papirnatimi brisačkami. Po okusu posolimo.
Serviranje
Na večji servirni krožnik položimo rezine polpetona, poleg pa hrustljav krompirček. Ohlajeno solato prelijemo z marinado ter potresemo s kockami popečenega kruha. Po želji ponudimo zraven narezano mlado čebulo in gorčico/ajvar/majonezo/kečap.