Preprosto več za vas
Polpeton z mocarelo in pečenim pršutom, hrustljav krompirček in pisana poletna solata

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

polpetno

Mešano mleto meso Mešano mleto meso900 g g
Pečen pršut Pečen pršut300 g g
Mozzarella Mozzarella500 g g
Toast Toast7 kosov kos
Parmezan Parmezan72 g g
Rdeče vino Rdeče vino2 dl dl
Jušna osnova Jušna osnova2 dl dl
Olje za cvrtje Olje za cvrtje
Jajca Jajca2
Mleko Mleko
Sol Sol
Muškatni orešček Muškatni orešček
Pistacije Pistacije20 g g

hrustljav krompirček

Mlad krompir Mlad krompir1000 g g
Olje za cvrtje Olje za cvrtje
Sol Sol

solata

Kumara Kumara2
Zelena solata Zelena solata1
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik12
Redkvice Redkvice2
Čebula Čebula1
Rumena paprika Rumena paprika1
Zelena paprika Zelena paprika1
Nektarina Nektarina2
Jagode Jagode100 g g
Polnozrnat kruh Polnozrnat kruh4 kosov kos
Maslo Maslo16 g g
Jajca Jajca3

marinada

Balzamični kis Balzamični kis
Solni cvet Solni cvet
Olivno olje Olivno olje
Grški jogurt Grški jogurt

Polpeton z mocarelo in pečenim pršutom, hrustljav krompirček in pisana poletna solata

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

Polpeton

Rezinam kruha obrežemo skorjo, jih namočimo v mleko in ožamemo. Rezine pršuta narežemo na ozke trakove. Jajci stepemo. V večji skledi s kuhalnico ali rokami zmešamo mleto meso, namočen kruh, nastrgan parmezan, pečen pršut in stepeni jajci. Solimo in začinimo z muškatnim oreščkom ter pustimo vsaj pol ure počivati, da se sestavine povežejo. Maso raztegnemo, potresemo z naribano mocarelo in zavijemo v obliko štručke oziroma polpetona.V ponvi segrejemo olje in na njem z vseh strani popečemo polpeton, da dobi hrustljavo skorjo. Znižamo temperaturo, prilijemo vino in jušno osnovo in dušimo pokrito še 40 minut, občasno polijemo s tekočino v ponvi. Polpeton vzamemo iz ponve in narežemo na rezine ter potresemo s sesekljanimi pistacijami.

Solata

Jajca trdo skuhamo. Solato očistimo, operemo in natržemo. Kumari in redkvice operemo in narežemo na tanke kolobarje. Papriko prepolovimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Češnjeve paradižnike prepolovimo. Čebulo olupimo, očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Nektarini odstranimo kost in jo narežemo na krhlje. Jagode prepolovimo. Kuhana jajca narežemo na osmine. Vse prestavimo v veliko skledo in premešamo. Vsaj za eno uro postavimo v hladilnik, da bo solata čim bolj osvežilna. Rezine kruha narežemo na kocke in jih z vseh strani na hitro popečemo na žaru ali v ponvi na žlički masla. Iz solnega cveta, balzamičnega kisa, grškega jogurta in oljčnega olja pripravimo marinado.

Hrustljav krompirček

Krompir olupimo in operemo. Narežemo ga na enako debele rezine, jih operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. V vročem olju cvremo približno 15 minut oziroma do zlato rjave barve. Maščobe mora biti dovolj, da krompirček v njej plava. Ocvrtega poberemo s penovko in odložimo v posodo, obloženo s papirnatimi brisačkami. Po okusu posolimo.

Serviranje

Na večji servirni krožnik položimo rezine polpetona, poleg pa hrustljav krompirček. Ohlajeno solato prelijemo z marinado ter potresemo s kockami popečenega kruha. Po želji ponudimo zraven narezano mlado čebulo in gorčico/ajvar/majonezo/kečap.