
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Salama Salama | ||
Kozji sir Kozji sir | 20 g g | |
Kisle kumarice Kisle kumarice | 2 | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Jajca Jajca | 1 | |
Bela moka Bela moka | 20 g g | |
Drobtine Drobtine | 20 g g | |
Polenta
Polenta (kuhana) | ||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | ||
Maslo Maslo |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPomladne bombice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Domačo salamo na hitro popečemo na maslu. Iz ohlajene polente naredimo kroglice, ki jih začinimo s soljo in poprom, vanje pa dodamo kocko kozjega sira. Kroglice povaljamo v moki, jajcu in drobtinah ter jih ocvremo na olju. Ko se obarvajo zlato rjavo, jih postrežemo na opečenih rezinah domače salame. Na krožnik dodamo še na kocke narezane kisle kumarice, ki dajo jedi prijetno svežino. Za dekoracijo dodamo nekaj travniških marjetic.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci OŠ Sladki Vrh.
Fotografija: Barbara Kvas