Pomladne bombice

Pomladne bombice

TežavnostLahko
Kuhanje30 min

Priprava

    Domačo salamo na hitro popečemo na maslu. Iz ohlajene polente naredimo kroglice, ki jih začinimo s soljo in poprom, vanje pa dodamo kocko kozjega sira. Kroglice povaljamo v moki, jajcu in drobtinah ter jih ocvremo na olju. Ko se obarvajo zlato rjavo, jih postrežemo na opečenih rezinah domače salame. Na krožnik dodamo še na kocke narezane kisle kumarice, ki dajo jedi prijetno svežino. Za dekoracijo dodamo nekaj travniških marjetic.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili otroci OŠ Sladki Vrh.

    Fotografija: Barbara Kvas