Preprosto več za vas
Pomladne bombice

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Salama Salama
Kozji sir Kozji sir20 g g
Kisle kumarice Kisle kumarice2
Sol Sol
Poper Poper
Jajca Jajca1
Bela moka Bela moka20 g g
Drobtine Drobtine20 g g
Polenta Polenta
(kuhana)
Olje za cvrtje Olje za cvrtje
Maslo Maslo

Pomladne bombice

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(9)

Priprava

Domačo salamo na hitro popečemo na maslu. Iz ohlajene polente naredimo kroglice, ki jih začinimo s soljo in poprom, vanje pa dodamo kocko kozjega sira. Kroglice povaljamo v moki, jajcu in drobtinah ter jih ocvremo na olju. Ko se obarvajo zlato rjavo, jih postrežemo na opečenih rezinah domače salame. Na krožnik dodamo še na kocke narezane kisle kumarice, ki dajo jedi prijetno svežino. Za dekoracijo dodamo nekaj travniških marjetic.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci OŠ Sladki Vrh.

Fotografija: Barbara Kvas