
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
testo
Jajca Jajca | 1 | |
Pšenična moka Pšenična moka | 100 g g | |
Sol Sol | ||
Olivno olje Olivno olje | 4 ml ml |
nadev
Nepasirana skuta Nepasirana skuta | 88 g g | |
Mlada špinača Mlada špinača | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Česen Česen |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPomladni tortelini
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V moko zmešaj jajce, sol in olje. Sestavine dobro zgneti v testo, ki ga nato zaviješ v folijo za 30 min. Medtem poskrbi za nadev. V vreli vodi popari špinačne liste, nato pa liste špinače ocedi in grobo naseklaj. Skuto, špinačo, sol in poper zmešajte v zmes. Nato testo, ki si ga dal prej počivati razvaljaj in nareži na kvadrate. Z žličko na sredino kvadrata dodaj nadev. Navlaži dva stična robova kvadrata z vodo in prepogni drugo polovico kvadrata, da dobiš trikotnik, nato pa družiš daljša vogla v tortelin. Narejene torteline skuhaš v vreli vodi, ocediš n postrežeš.
Za bolj jasen postopek preveri LINK.