V moko zmešaj jajce, sol in olje. Sestavine dobro zgneti v testo, ki ga nato zaviješ v folijo za 30 min. Medtem poskrbi za nadev. V vreli vodi popari špinačne liste, nato pa liste špinače ocedi in grobo naseklaj. Skuto, špinačo, sol in poper zmešajte v zmes. Nato testo, ki si ga dal prej počivati razvaljaj in nareži na kvadrate. Z žličko na sredino kvadrata dodaj nadev. Navlaži dva stična robova kvadrata z vodo in prepogni drugo polovico kvadrata, da dobiš trikotnik, nato pa družiš daljša vogla v tortelin. Narejene torteline skuhaš v vreli vodi, ocediš n postrežeš.
Pomladni tortelini
Sestavine
2
število porcij
-
testo
- 1 jajca
- 100 g pšenična moka
- sol
- 4 ml olivno olje
-
nadev
- 88 g nepasirana skuta
- mlada špinača
- sol
- poper
- česen
Priprava
Za bolj jasen postopek preveri LINK.