Krompir operemo, obrišemo do suhega, večjega narežemo na manjše dele in ga damo v pekač, ki smo ga malo premazali z olivnim oljem. Ne mastimo preveč, ker bo maščobo kasneje spustila potrebuševina. Krompir pečemo v že ogreti pečici na 220 stopinj, približno 20 minut.Nad pol pečen krompir postavimo rešetko, ki jo obložimo z že začinjeno potrebuševino. Vse skupaj pečemo približno pol ure, nato meso obrnemo in zapečemo še na drugi strani, 5-10 minut. Jaz rada na koncu dam pekač višje, da potrebuševina postane hrustljava. Zraven postrežemo veliko sklede solate s česnom. Jaz nam jo rada zabelim z bučnim oljem. K pečenemu krompirju lahko ponudimo kislo smetano in drobnjak.
Potrebuševina z mladim krompirjem iz pečice
Sestavine
4
število porcij
-
- 800 g potrebuševina
- mlad krompir
- zelena solata
- česen
- bučno olje
- olivno olje
- kis
- sol
- kisla smetana