
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Potrebuševina Potrebuševina | 800 g g | ||
Mlad krompir Mlad krompir | |||
Zelena solata Zelena solata | |||
Česen Česen | |||
Bučno olje Bučno olje | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Kis Kis | |||
Sol Sol | |||
Kisla smetana Kisla smetana |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPotrebuševina z mladim krompirjem iz pečice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Krompir operemo, obrišemo do suhega, večjega narežemo na manjše dele in ga damo v pekač, ki smo ga malo premazali z olivnim oljem. Ne mastimo preveč, ker bo maščobo kasneje spustila potrebuševina. Krompir pečemo v že ogreti pečici na 220 stopinj, približno 20 minut.
Nad pol pečen krompir postavimo rešetko, ki jo obložimo z že začinjeno potrebuševino. Vse skupaj pečemo približno pol ure, nato meso obrnemo in zapečemo še na drugi strani, 5-10 minut. Jaz rada na koncu dam pekač višje, da potrebuševina postane hrustljava. Zraven postrežemo veliko sklede solate s česnom. Jaz nam jo rada zabelim z bučnim oljem. K pečenemu krompirju lahko ponudimo kislo smetano in drobnjak.