
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Paprika Paprika | 1 | |
Bučke Bučke | 1 | |
Jajčevec Jajčevec | 1 | |
Paradižnik Paradižnik | 3 | |
Čebula Čebula | 1 | |
Česen Česen | 1 | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Lovorov list Lovorov list | ||
Parmezan Parmezan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPravi ratatouille
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Najprej na kose narežeš papriko, bučko in jajčevec, čebulo in česen pa nasekljaš. Paradižnik najprej olupišin mu odstraniš semena, potem pa ga narežeš na kose. Na olivnem olju najprej popražiš čebulo in česen, potem pa v ponev dodaš še vso zelenjavo, sol, poper in lovorov list. Ponev pokriješ s pokrovko in 10 minut kuhaš na malem ognju. Ko je zelenjava pokuhana, pripraviš pekač. Najprej ga naoljiš, potem pa daš vanj vso zelenjavo. Potreseš jo še s parmezanom in takšen pekač roma v pečico. Ratatuj 15 minut pečeš na 200 °C.
Paradižnik najhitreje olupiš tako, da ga potopiš v vrelo vodo, po 20 sekundah ga vzameš ven in opereš z mrzlo vodo. Tako se bodo čisto enostavno olupili.