Pravi ratatouille

Pravi ratatouille image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
    • 1   paprika
    • 1   bučke
    • 1   jajčevec
    • 3   paradižnik
    • 1   čebula
    • 1   česen
    •   olivno olje
    •   sol
    •   poper
    •   lovorov list
    •   parmezan

Priprava

    Najprej na kose narežeš papriko, bučko in jajčevec, čebulo in česen pa nasekljaš. Paradižnik najprej olupišin mu odstraniš semena, potem pa ga narežeš na kose. Na olivnem olju najprej popražiš čebulo in česen, potem pa v ponev dodaš še vso zelenjavo, sol, poper in lovorov list. Ponev pokriješ s pokrovko in 10 minut kuhaš na malem ognju. Ko je zelenjava pokuhana, pripraviš pekač. Najprej ga naoljiš, potem pa daš vanj vso zelenjavo. Potreseš jo še s parmezanom in takšen pekač roma v pečico. Ratatuj 15 minut pečeš na 200 °C.

    Paradižnik najhitreje olupiš tako, da ga potopiš v vrelo vodo, po 20 sekundah ga vzameš ven in opereš z mrzlo vodo. Tako se bodo čisto enostavno olupili.