
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 600 g g | |
Jajca Jajca | 1 | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 3 | |
Sladkor Sladkor | 50 g g | |
Mleko Mleko | 250 ml ml | |
Maslo Maslo | 50 g g | |
Kvas Kvas | 42 g g | |
Sol Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPraznična pletenica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kvas zmešaj z žlico moke in nekaj žlicami mlačnega mleka. Počakaj, da zmes vzhaja v kvasec. Zmešaj preostalo mleko s sladkorjem jajcem in tremi rumenjaki v gosto zmes. V ločeno posodo dodaj moko in sol, prilij kvasec ter jajčno zmes. Prilij stopljeno maslo in vse skupaj zgneti v testo. Posodo s testom pokrij in počaka, da vzhaja eno uro.
Testo razdeli na manjše kose, ki jih razvaljaš v trakove in spleteš v kite. Kite nato skleni v krog. Na pekač, ki ga predhodno namažeš z maslom ali dodaš peki papir, položiš pletenice in jih pred peko namažeš s stepenim jajcem. Po želji lahko pletenice posuješ s sezamom ali kakšnim drugim posipom.
Pletenice peci od 30 do 35 min na 180 stopinjah Celzija.
Video postopek je na voljo na tej povezavi: https://www.zdravko-lidl.si/praznicna-pletenica/