
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 600 g g | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 3 | ||
Sladkor Sladkor | 50 g g | ||
Mleko Mleko | 250 ml ml | ||
Maslo Maslo | 50 g g | ||
Kvas Kvas | 42 g g | ||
Sol Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPraznična pletenica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kvas zmešaj z žlico moke in nekaj žlicami mlačnega mleka. Počakaj, da zmes vzhaja v kvasec. Zmešaj preostalo mleko s sladkorjem jajcem in tremi rumenjaki v gosto zmes. V ločeno posodo dodaj moko in sol, prilij kvasec ter jajčno zmes. Prilij stopljeno maslo in vse skupaj zgneti v testo. Posodo s testom pokrij in počaka, da vzhaja eno uro.
Testo razdeli na manjše kose, ki jih razvaljaš v trakove in spleteš v kite. Kite nato skleni v krog. Na pekač, ki ga predhodno namažeš z maslom ali dodaš peki papir, položiš pletenice in jih pred peko namažeš s stepenim jajcem. Po želji lahko pletenice posuješ s sezamom ali kakšnim drugim posipom.
Pletenice peci od 30 do 35 min na 180 stopinjah Celzija.
Video postopek je na voljo na tej povezavi: https://www.zdravko-lidl.si/praznicna-pletenica/