Preprosto več za vas
Praznične smrečice

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Mleti orehi Mleti orehi400 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor2
Sladkor v prahu Sladkor v prahu70 g g
Mleko Mleko1 dl dl
Maslo Maslo80 g g
Testo za pico Testo za pico
Mleko Mleko

Praznične smrečice

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Mlete orehe zmešamo z vanilijevim sladkorjem in sladkorjem v prahu. Mleko segrejemo in v njem raztopimo maslo. Vlijemo ga k orehom in dobro premešamo. Pustimo stati dobrih 15 minut (toliko, da bo ravno prav mazljivo, lahko ga damo za nekaj minut tudi v hladilnik). Pripravimo pekač (kar tistega iz pečice) in ga obložimo s peki papirjem. Testo odvijemo, ga spodaj malce odlepimo od peki papirja, da pri zvijanju ne bo težav. Celotno testo namažemo z vso orehovo maso in po najkrajši stranici zvijemo. Najprej odrežemo malce roba, nato narežemo na 12 enakih kosov (približno 2- 2,5 cm). Vsak kos posebej položimo na peki papir, enega zraven drugega, v obliki smrečice (po potrebi ga malce oblikujemo v krog). Sestavljeno smrečico pustimo stati še 15 minut, ta čas pa segrejemo pečico na 200C. Pečemo jo približno 20 minut oz. do zlato rjave barve. Pečeno izdatno okrasimo s sladkornim prelivom, kandiranimi višnjami, rozinami, svežim grozdjem, mrvicami, …

Sladkorni preliv: Žlico mleka denemo v manjšo posodico in dodajamo toliko sladkorja v prahu, da dobimo gosto zmes. Denemo jo v navadno vrečko, odrežemo konec vrečke in okrasimo.

Nasvet: smrečica je najboljša na dan peke.