Priprava
Pečico segrejemo na 180 °C in obložimo pekač s papirjem za peko.
V večjo skledo presejemo mlete mandlje, mlete pražene lešnike, sladkor v prahu in moko. Dobro premešamo.
Beljake vlijemo v skledo mešalnika in jih stepemo do mehkih vrhov. Nato postopoma dodajamo sladkor in stepemo beljake do čvrstih vrhov.
K beljakom postopoma primešamo mešanico suhih sestavin.
Beljakovo maso prestavimo v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom, ki ima 1 cm veliko odprtino.
Na pladenj nabrizgamo kroge v treh različnih velikostih. Za lažje brizganje si na hrbtno stran papirja za peko narišemo kroge (55 mm-60 mm, 45 mm-50 mm in 25-30 mm).
Med nabrizganimi krogi pustimo nekaj centimetrov razmaka. Nabrizgane piškote posujemo s sladkorjem v prahu nato jih postavimo v ogreto pečico.
Piškote pečemo 15-17 minut pri 180 °C, na sredini in brez ventilacije.
Piškote ohladimo na pladnju nato jih previdno odlepimo s papirja za peko. Piškoti so sočni in krhki ter se radi držijo papirja za peko. V primeru, da se ne odlepijo, je potrebno podaljšati čas peke.
Hladno sladko smetano in vanilijev sladkor stepamo z ročnim mešalnikom do srednje črvstih vrhov. Smetano prestavimo v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom, ki ima 1 cm veliko odprtino.
Na največji piškot nabrizgamo kupčke smetane. Po smetani nadrobimo svežo malino in čez položimo drugi, malo manjši piškot.
Nanj zopet nabrizgamo kupčke smetane in nadrobimo svežo malino. Pokrijemo z najmanjšim piškotom in zaključimo s kupčkom smetane.
Smrečice postavimo v hladilnik za 1-2 uri, da se prepojijo in zmehčajo.
Pred postrežbo jih posujemo z jedilnimi bleščicami in čokoladnimi dekoracijami.
Nasveti: ● Namesto, da malino nadrobimo, lahko na sredino vsakega piškota postavimo celo malino. ● Med plasti smetane lahko dodamo še pražene lešnike, temni kakav ali čokolado. ● V smetanovo kremo lahko dodamo kremni liker Baileys, pralinejevo pasto ali stopljeno temno čokolado. ● Dacquise piškote lahko pripravimo vnaprej in jih hranimo v tesno zaprti posodi 1-2 dni pred pripravo.