
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Mleti orehi Mleti orehi | 400 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 2 | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 70 g g | |
Mleko Mleko | 1 dl dl | |
Maslo Maslo | 80 g g | |
Testo za pico Testo za pico | ||
Mleko Mleko |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPraznične smrečice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Mlete orehe zmešamo z vanilijevim sladkorjem in sladkorjem v prahu. Mleko segrejemo in v njem raztopimo maslo. Vlijemo ga k orehom in dobro premešamo. Pustimo stati dobrih 15 minut (toliko, da bo ravno prav mazljivo, lahko ga damo za nekaj minut tudi v hladilnik). Pripravimo pekač (kar tistega iz pečice) in ga obložimo s peki papirjem. Testo odvijemo, ga spodaj malce odlepimo od peki papirja, da pri zvijanju ne bo težav. Celotno testo namažemo z vso orehovo maso in po najkrajši stranici zvijemo. Najprej odrežemo malce roba, nato narežemo na 12 enakih kosov (približno 2- 2,5 cm). Vsak kos posebej položimo na peki papir, enega zraven drugega, v obliki smrečice (po potrebi ga malce oblikujemo v krog). Sestavljeno smrečico pustimo stati še 15 minut, ta čas pa segrejemo pečico na 200C. Pečemo jo približno 20 minut oz. do zlato rjave barve. Pečeno izdatno okrasimo s sladkornim prelivom, kandiranimi višnjami, rozinami, svežim grozdjem, mrvicami, …
Sladkorni preliv: Žlico mleka denemo v manjšo posodico in dodajamo toliko sladkorja v prahu, da dobimo gosto zmes. Denemo jo v navadno vrečko, odrežemo konec vrečke in okrasimo.
Nasvet: smrečica je najboljša na dan peke.