Preprosto več za vas
Preprosti čokoladni brizgani piškoti

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Bela moka Bela moka200 g g
Maslo Maslo
(zmehčano)
150 g g
Kakav Kakav10 g g
Sladkor v prahu Sladkor v prahu50 g g
Jajca Jajca1
Pecilni prašek Pecilni prašek4 g g
Mešani oreščki Mešani oreščki
(za dekoracijo)
Temna čokolada Temna čokolada
(po želji, za dekoracijo)

Preprosti čokoladni brizgani piškoti

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(3)

Priprava

Najprej v posodi zmešamo vse suhe sestavine, zatem dodamo jajce in na lističe narezano zmehčano maslo in če maslo ni dovolj mehko, še malo počakamo. Vse sestavine zatem z mešalnikom dobro zmiksamo. Najprej se bo masa drobila, potem bo pa maslo lepo povezalo vse sestavine. Dobiti moramo mazavo maso.

Maso s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo na pekač obložen s papirjem za peko. V sredino piškota naredimo vdolbinico.

Piškote pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, približno 8 minut, program ventilacija.

Pečeni piškoti so zelo krhki, zato jih ne odstranjujemo s papirja za peko, dokler se ne ohladijo.

Ohlajene okrasimo po želji.