
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Bela moka Bela moka | 200 g g | |
Maslo
Maslo (zmehčano) | 150 g g | |
Kakav Kakav | 10 g g | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 50 g g | |
Jajca Jajca | 1 | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 4 g g | |
Mešani oreščki
Mešani oreščki (za dekoracijo) | ||
Temna čokolada
Temna čokolada (po želji, za dekoracijo) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPreprosti čokoladni brizgani piškoti
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Najprej v posodi zmešamo vse suhe sestavine, zatem dodamo jajce in na lističe narezano zmehčano maslo in če maslo ni dovolj mehko, še malo počakamo. Vse sestavine zatem z mešalnikom dobro zmiksamo. Najprej se bo masa drobila, potem bo pa maslo lepo povezalo vse sestavine. Dobiti moramo mazavo maso.
Maso s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo na pekač obložen s papirjem za peko. V sredino piškota naredimo vdolbinico.
Piškote pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, približno 8 minut, program ventilacija.
Pečeni piškoti so zelo krhki, zato jih ne odstranjujemo s papirja za peko, dokler se ne ohladijo.
Ohlajene okrasimo po želji.