
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Bela moka Bela moka | 200 g g | ||
Maslo
Maslo (zmehčano) | 150 g g | ||
Kakav Kakav | 10 g g | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 50 g g | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 4 g g | ||
Mešani oreščki
Mešani oreščki (za dekoracijo) | |||
Temna čokolada
Temna čokolada (po želji, za dekoracijo) |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPreprosti čokoladni brizgani piškoti
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Najprej v posodi zmešamo vse suhe sestavine, zatem dodamo jajce in na lističe narezano zmehčano maslo in če maslo ni dovolj mehko, še malo počakamo. Vse sestavine zatem z mešalnikom dobro zmiksamo. Najprej se bo masa drobila, potem bo pa maslo lepo povezalo vse sestavine. Dobiti moramo mazavo maso.
Maso s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo na pekač obložen s papirjem za peko. V sredino piškota naredimo vdolbinico.
Piškote pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, približno 8 minut, program ventilacija.
Pečeni piškoti so zelo krhki, zato jih ne odstranjujemo s papirja za peko, dokler se ne ohladijo.
Ohlajene okrasimo po želji.