Preprosto več za vas
Pečena bučna juha

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Buča hokaido Buča hokaido1
Česen Česen2 stroki strok
Šalotka Šalotka2
Maslo Maslo4 žlice žlica
Voda Voda5 - 7 dl dl
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje1 dl dl
Bučno olje Bučno olje
Sol Sol
Bučna semena Bučna semena
(pražena)

Pečena bučna juha

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

V posodo primerno za v pečico položimo 2 rezini masla, dodamo šalotki, česen, očiščeno in na rezine narezano bučo. Hokaido buče ne rabimo lupiti, saj je lupina užitna. Dodamo še na krhlje narezani jabolki, ki smo jima odstranili pečke. Vse skupaj pečemo na 200 stopinj, približno pol ure oz. dokler buča ni mehka. K pečeni vsebini vlijemo vročo vodo, dodamo sol in smetano ter vse skupaj dobro spasiramo. Ker je posoda vroča, bodimo previdni. Če želimo redkejšo juho, dodamo več vode. Segrejemo samo do vrenja. Smetana v juhi ne sme vreti, ker se bo drugače sesirila. Vidne bodo bele pikice. Če se nam to zgodi, nič hudega, juha je še vedno užitna, ne bo pa več lepe zlate barve. Postrežemo še z nekaj smetane, bučnega olja in praženimi bučnicami.