
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamRösti
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Krompir olupimo, ga naribamo, solimo in pustimo stati 15 minut, da spusti vodo. Krompir ožamemo, dodamo z vilico raztepena jajca ter sir. Vse skupaj dobro premešamo, oblikujemo tanke polpetke nepravih oblik in jih ocvremo v ponvi na nekaj maščobe. Röstije lahko pečemo tudi v že ogreti pečici na 200-220 stopinj, približno 25-30 minut. Odvisno kako debele polpetke smo oblikovali. Uporabimo lahko dobro namaščen pekač z mrežico (tako nam jih ni potrebno vmes obračati, ker zrak kroži okrog in okrog) ali jih spečemo v pekaču obloženem s papirjem za peko. Pred peko jih pokapljamo z malo maščobe. Röstije lahko postrežemo kot prilogo ali prigrizek z omako. Za omako enostavno zmešamo vse omenjene sestavine.