Rösti

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Krompir Krompir 1 kg kg
Jajca Jajca 2
Sol Sol 6 g g
Maslo Maslo
Parmezan Parmezan 80 g g

Omaka

Kisla smetana Kisla smetana 150 g g
Česen Česen 1
Drobnjak Drobnjak
Sol Sol
Poper Poper

Rösti

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Deli recept
0:40 min
(2)

Priprava

Krompir olupimo, ga naribamo, solimo in pustimo stati 15 minut, da spusti vodo. Krompir ožamemo, dodamo z vilico raztepena jajca ter sir. Vse skupaj dobro premešamo, oblikujemo tanke polpetke nepravih oblik in jih ocvremo v ponvi na nekaj maščobe. Röstije lahko pečemo tudi v že ogreti pečici na 200-220 stopinj, približno 25-30 minut. Odvisno kako debele polpetke smo oblikovali. Uporabimo lahko dobro namaščen pekač z mrežico (tako nam jih ni potrebno vmes obračati, ker zrak kroži okrog in okrog) ali jih spečemo v pekaču obloženem s papirjem za peko. Pred peko jih pokapljamo z malo maščobe. Röstije lahko postrežemo kot prilogo ali prigrizek z omako. Za omako enostavno zmešamo vse omenjene sestavine.