Preprosto več za vas
S polento polnjeni jajčevci

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Jajčevec Jajčevec2
Omaka Omaka
(napolitanska)
2 kozarec kozarec
Koruzni zdrob Koruzni zdrob100 g g
Voda Voda3 dl dl
Mozzarella Mozzarella
(ribana)
200 g g
Nariban parmezan Nariban parmezan
(Grana Padano)
Česen Česen stroki strok
Olivno olje Olivno olje
Bazilika Bazilika
Drobtine Drobtine40 g g
Sol Sol
Poper Poper

S polento polnjeni jajčevci

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Jajčevce razpolovimo in jih po mesu križem zarežemo. Tako bodo jajčevci dobili več okusa, začimb. Solimo, popramo in pokapljamo z olivnim oljem. Zložimo jih v ponev s prerezanim delom navzdol. Pečemo jih v že ogreti pečici na 200 stopinj, približno 20-30 minut (odvisno, kako veliki in debeli jajčevci so). Medtem ko se jajčevci pečejo, pripravimo polento. Zavremo vodo, jo solimo, dodamo olivno olje (ta poskrbi za več okusa polente) in med stalnim mešanjem vmešamo polento. Polento skuhamo. Pečene jajčevce odstanimo iz pekača in v pekač vlijemo 1,5 lonček napolitanske omake, dodamo strt strok česna in premešamo. Začinimo s svežo baziliko. Jajčevce položimo na omako in z žlico v jajčevcih naredimo jamice, ki jih obložimo s polento. Polento premažemo z drugo polovico napolitanske omake, obložimo z baziliko in ribano mocarelo. Vse skupaj potisnemo v pečico na najvišje izvodilo, žar, na 220 stopinj za par minutk, dokler se mozzarela ne zapeče. V posodici zmešamo 2 žlici krušnih drobtin in Grana Padano sir ter s tem potresemo po že pečenih jajčevcih.