
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Jajčevec Jajčevec | 2 | ||
Omaka
Omaka (napolitanska) | 2 kozarec kozarec | ||
Koruzni zdrob Koruzni zdrob | 100 g g | ||
Voda Voda | 3 dl dl | ||
Mozzarella
Mozzarella (ribana) | 200 g g | ||
Nariban parmezan
Nariban parmezan (Grana Padano) | |||
Česen Česen | stroki strok | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Bazilika Bazilika | |||
Drobtine Drobtine | 40 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamS polento polnjeni jajčevci
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Jajčevce razpolovimo in jih po mesu križem zarežemo. Tako bodo jajčevci dobili več okusa, začimb. Solimo, popramo in pokapljamo z olivnim oljem. Zložimo jih v ponev s prerezanim delom navzdol. Pečemo jih v že ogreti pečici na 200 stopinj, približno 20-30 minut (odvisno, kako veliki in debeli jajčevci so). Medtem ko se jajčevci pečejo, pripravimo polento. Zavremo vodo, jo solimo, dodamo olivno olje (ta poskrbi za več okusa polente) in med stalnim mešanjem vmešamo polento. Polento skuhamo. Pečene jajčevce odstanimo iz pekača in v pekač vlijemo 1,5 lonček napolitanske omake, dodamo strt strok česna in premešamo. Začinimo s svežo baziliko. Jajčevce položimo na omako in z žlico v jajčevcih naredimo jamice, ki jih obložimo s polento. Polento premažemo z drugo polovico napolitanske omake, obložimo z baziliko in ribano mocarelo. Vse skupaj potisnemo v pečico na najvišje izvodilo, žar, na 220 stopinj za par minutk, dokler se mozzarela ne zapeče. V posodici zmešamo 2 žlici krušnih drobtin in Grana Padano sir ter s tem potresemo po že pečenih jajčevcih.