Preprosto več za vas
Urškina sarma

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Zeljna glava za sarmo Zeljna glava za sarmo1
Kislo zelje Kislo zelje
Mešano mleto meso Mešano mleto meso1 kg kg
Zaseka Zaseka
Dimljena slanina Dimljena slanina150 g g
Prekajena rebrca Prekajena rebrca
Riž Riž100 g g
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat16 g g
Jajca Jajca2 -0
Čebula Čebula1 -2
Česen Česen2
Paprika v prahu Paprika v prahu30 g g
Pšenična moka Pšenična moka40 g g
Majaron Majaron10 g g
Vegeta Vegeta30 g g
Mleta kumina Mleta kumina5 g g
Muškatni orešček Muškatni orešček1 g g
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol
Poper Poper

Urškina sarma

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:30 h
(5)

Priprava

Riž skuhamo v dveh skodelicah slane vode.

Čebulo in slanino popražimo na 3 žlicah prekajene zaseke, dodamo mleto meso, začimbe (majaron, sol, poper, kumino, muškatni orešček, vegeto), strt strok česna in vse skupaj popražimo. Na koncu vmešamo kuhan riž in še malo popražimo. Maso nekoliko ohladimo in vmešamo jajci.

Pekač, kjer bomo pekli sarme, dobro premažemo z zaseko in po dnu razporedimo malo kislega zelja. Toliko, da je dno pokrito.

Zeljni glavi previdno ostranimo list za listom. Z velikih listov odstranimo debelo sredinsko žilo in list prerežemo po sredini. Vsak list nadevamo z žlico ali dve nadeva, ki ga tesno zavijemo v sarmo. Sarmice odlagamo tesno eno poleg druge na posteljo iz zaseke in kislega zelja.

Sarme pokrijemo še z malo kislega zelja, prekajenimi rebrci in vse skupaj zalijemo s toliko vode, da so sarme pokrite. Pečemo približno 2 uri (pokrito, na spodnjem izvodilu) na 180 °C.

Nato pripravimo omako. Na olivnem olju svetlo popražimo moko, zatem ji dodamo paradižnikov koncentrat, mleto rdečo papriko in zalijemo s približno 4 dl vode. Solimo, popramo. Kuhamo 5-8 minut, da se omaka zgosti in moka skuha. Omako polijemo po pečenih sarmah. Z žlico sarme previdno razmaknemo, da vmes pride čim več omake.

Pečemo (nepokrito) v pečici še pol ure, da se vse sestavine med sabo povežejo.

Sarme postrežemo s pire krompirjem ali s kruhom.

Podobni recepti

Svinjska rebrca s krompirjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Svinjska rebrca s krompirjem
2:10 h
(0)
Ramstek s šalotko in grozdnim sirupom ter pečenim krompirjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Ramstek s šalotko in grozdnim sirupom ter pečenim krompirjem
1:00 h
(0)
Žar MIX za »ta prave dede«

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Žar MIX za »ta prave dede«
2:00 h
(0)
Brodet v kotličku in popečeni kruhki s česnom na žaru

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Brodet v kotličku in popečeni kruhki s česnom na žaru
2:00 h
(0)
Domač piščančji giros

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Domač piščančji giros
0:30 min
(0)
Jesenska zloženka s popečeno polento

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Jesenska zloženka s popečeno polento
1:00 h
(0)
Novoletna pita s porom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Novoletna pita s porom
2:00 h
(0)
Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Počasi pečen, s semeni in brusnicami nadevan piščanec

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Počasi pečen, s semeni in brusnicami nadevan piščanec
2:00 h
(1)
Nadevana goska z ajdovo kašo, svežim sadjem, kostanjem in čokoladno omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Nadevana goska z ajdovo kašo, svežim sadjem, kostanjem in čokoladno omako
1:30 h
(0)