Vse sestavine stresi v multipraktik in jih dobro premešaj, da nastane enotna zmes. Zmes stresi na papir za peko in s prsti dobro pritisni ob dno (naredi obliko pravokotnika).
Presne ploščice
Sestavine
1
število pekačev
-
podlaga
- 60 g indijski oreščki
- 50 g mešani oreščki
- 25 g kakav v prahu
- 6 g chia semena
- 200 g datlji
-
posip 1
- 70 g indijski oreščki
- 60 g kokosovo olje
- 24 ml javorjev sirup
- 55 g kakav v prahu
-
posip 2
- pistacije
- sveže sadje
- ovseni kosmiči
- mešani oreščki
Priprava
Posip 1
Indijske oreščke nareži na manjše koščke in jih razporedi po podlagi ter s prsti rahlo pritisni ob podlago.V stopljeno kokosovo olje vmešaj javorjev sirup in kakav (če je zmes pregosta, dodaj še malo olja, če je zmes preredka, pa dodaj malo kakava v prahu). Zmes razmaži po podlagi.
Posip 2
Po čokoladnem premazu potresi še pistacije, sadje, kosmiče oz. svoje najljubše oreščke.
Brownije za nekaj časa postavi v hladilnik, šele nato so pripravljeni na razrez.