Presni ajdovčki

Presni ajdovčki image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število pekačev
    • 80   g ajda
    • 80   g kokosovo olje
    • 80   g orehi
    • 50   g rozine
    • 20   g kakav
    •   noževa konica cimet
    •   noževa konica klinčki
    •   suhe marelice

Priprava

  1. Rozine čez noč namočite v vodi (ali rumu, če boste ajdovčke postregli le odraslim).

  2. Odcedite in skupaj s preostalimi sestavinami, z izjemo marelic, zmešajte v zmogljivem mešalniku, da dobite gladko maso.

  3. Maso za nekaj ur postavite v hladilnik, nato pa iz nje z vlažnimi rokami oblikujte kroglice.

  4. V vsako kroglico vtisnite košček suhe marelice.

  5. Po želji še posujte s kakavom.

  6. Hranite v zaprti posodi v hladilniku.

  7. Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2017.