Profiteroli s smetano in čokolado

Profiteroli s smetano in čokolado

TežavnostSrednje
Kuhanje60 min

Priprava

    Maslo, vanilijev sladkor in vodo segrejemo, da se maslo popolnoma raztopi. Dodamo moko, dobro mešamo, da se zmes loči od posode (dobimo kroglo testa) in odstavimo. Zmes damo v posodo in pustimo stati par minut.Dodamo jajce, eno po eno, vmes dobro mešamo. Dobimo gladko testo, ki ga z dresirno vrečko nabrizgamo na pekač, obložen s peki papirjem (če nimamo vrečke, damo na kupček po eno zvrhano žličko mase).Pečemo na 200 C približno 25 - 30 minut.Pečene profiterole takoj prebodemo z zobotrebcem, da izpustimo paro. Ohladimo. Sladko smetano stepemo z vanilijevim in navadnim sladkorjem. Vsakemu profiterolu odrežemo kapico (znotraj mora biti votel) in nadevamo s sladko smetano. Pokrijemo in prelijemo še z stopljeno čokolado.

    Nasvet: Profiteroli so v sredini “prazni,” zato da jih potem lahko napolniš z odlično kremo.