Priprava
Maslo, vanilijev sladkor in vodo segrejemo, da se maslo popolnoma raztopi. Dodamo moko, dobro mešamo, da se zmes loči od posode (dobimo kroglo testa) in odstavimo. Zmes damo v posodo in pustimo stati par minut.Dodamo jajce, eno po eno, vmes dobro mešamo. Dobimo gladko testo, ki ga z dresirno vrečko nabrizgamo na pekač, obložen s peki papirjem (če nimamo vrečke, damo na kupček po eno zvrhano žličko mase).Pečemo na 200 C približno 25 - 30 minut.Pečene profiterole takoj prebodemo z zobotrebcem, da izpustimo paro. Ohladimo. Sladko smetano stepemo z vanilijevim in navadnim sladkorjem. Vsakemu profiterolu odrežemo kapico (znotraj mora biti votel) in nadevamo s sladko smetano. Pokrijemo in prelijemo še z stopljeno čokolado.
Nasvet: Profiteroli so v sredini “prazni,” zato da jih potem lahko napolniš z odlično kremo.