Preprosto več za vas
Profiteroli s smetano in čokolado

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Maslo Maslo70 g g
Voda Voda150 ml ml
Pšenična moka Pšenična moka95 g g
Jajca Jajca3
Sol Sol ščepec ščepec
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor
Sladka smetana Sladka smetana30 ml ml
Sladkor v prahu Sladkor v prahu25 g g
Temna čokolada Temna čokolada

Profiteroli s smetano in čokolado

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Maslo, vanilijev sladkor in vodo segrejemo, da se maslo popolnoma raztopi. Dodamo moko, dobro mešamo, da se zmes loči od posode (dobimo kroglo testa) in odstavimo. Zmes damo v posodo in pustimo stati par minut.
Dodamo jajce, eno po eno, vmes dobro mešamo. Dobimo gladko testo, ki ga z dresirno vrečko nabrizgamo na pekač, obložen s peki papirjem (če nimamo vrečke, damo na kupček po eno zvrhano žličko mase).
Pečemo na 200 C približno 25 - 30 minut.Pečene profiterole takoj prebodemo z zobotrebcem, da izpustimo paro. Ohladimo. Sladko smetano stepemo z vanilijevim in navadnim sladkorjem. Vsakemu profiterolu odrežemo kapico (znotraj mora biti votel) in nadevamo s sladko smetano. Pokrijemo in prelijemo še z stopljeno čokolado.

Nasvet: Profiteroli so v sredini “prazni,” zato da jih potem lahko napolniš z odlično kremo.