
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Maslo Maslo | 70 g g | |
Voda Voda | 150 ml ml | |
Pšenična moka Pšenična moka | 95 g g | |
Jajca Jajca | 3 | |
Sol Sol | ščepec ščepec | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 30 ml ml | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 25 g g | |
Temna čokolada Temna čokolada |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listProfiteroli s smetano in čokolado
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Maslo, vanilijev sladkor in vodo segrejemo, da se maslo popolnoma raztopi. Dodamo moko, dobro mešamo, da se zmes loči od posode (dobimo kroglo testa) in odstavimo. Zmes damo v posodo in pustimo stati par minut.
Dodamo jajce, eno po eno, vmes dobro mešamo. Dobimo gladko testo, ki ga z dresirno vrečko nabrizgamo na pekač, obložen s peki papirjem (če nimamo vrečke, damo na kupček po eno zvrhano žličko mase).
Pečemo na 200 C približno 25 - 30 minut.Pečene profiterole takoj prebodemo z zobotrebcem, da izpustimo paro. Ohladimo. Sladko smetano stepemo z vanilijevim in navadnim sladkorjem. Vsakemu profiterolu odrežemo kapico (znotraj mora biti votel) in nadevamo s sladko smetano. Pokrijemo in prelijemo še z stopljeno čokolado.
Nasvet: Profiteroli so v sredini “prazni,” zato da jih potem lahko napolniš z odlično kremo.