Preprosto več za vas
Puding z bučo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Pire iz buče Pire iz buče250 g g
Cimet Cimet3 g g
Sladka smetana Sladka smetana1 dl dl
Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu25 g g
Sladkor Sladkor40 g g
Mleko Mleko2 dl dl

Puding z bučo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Bučo prerežemo na pol (ne lupimo!), izdolbemo semena, jo narežemo na 6 kosov. Denemo jo na pekač s peki papirjem (obrnjeno mesnatim delom navzdol) in pečemo na 200 C približno 35-40 minut oz. do mehkega. Bučo malce ohladimo, odstranimo kožo in spasiramo v pire.
Tako pripravljen pire lahko hranimo v hladilniku in ga uporabimo pri peki kolačev, smutijih, omakah…
V posodo denemo pire buče, cimet, sladko smetano (nestepeno), puding in sladkor. S paličnimi vse skupaj dobro spasiramo.
V kozici z debelejšim dnom zavremo mleko, ga odstavimo in vanj vmešamo bučno maso. Postavimo nazaj na ogenj in na srednji temperaturi kuhamo par minut, da se masa malce zgosti. Pri tem stalno mešamo, da se nam po dnu ne prismodi. Vlijemo v kozarčke in ohladimo.Okrasimo s stepeno sladko smetano in bučnimi semeni.