
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pire iz buče Pire iz buče | 250 g g | |
Cimet Cimet | 3 g g | |
Sladka smetana Sladka smetana | 1 dl dl | |
Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu | 25 g g | |
Sladkor Sladkor | 40 g g | |
Mleko Mleko | 2 dl dl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPuding z bučo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Bučo prerežemo na pol (ne lupimo!), izdolbemo semena, jo narežemo na 6 kosov. Denemo jo na pekač s peki papirjem (obrnjeno mesnatim delom navzdol) in pečemo na 200 C približno 35-40 minut oz. do mehkega. Bučo malce ohladimo, odstranimo kožo in spasiramo v pire.
Tako pripravljen pire lahko hranimo v hladilniku in ga uporabimo pri peki kolačev, smutijih, omakah…
V posodo denemo pire buče, cimet, sladko smetano (nestepeno), puding in sladkor. S paličnimi vse skupaj dobro spasiramo.
V kozici z debelejšim dnom zavremo mleko, ga odstavimo in vanj vmešamo bučno maso. Postavimo nazaj na ogenj in na srednji temperaturi kuhamo par minut, da se masa malce zgosti. Pri tem stalno mešamo, da se nam po dnu ne prismodi. Vlijemo v kozarčke in ohladimo.Okrasimo s stepeno sladko smetano in bučnimi semeni.