Puding z bučo

Puding z bučo image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

6 število porcij
    • 250   g pire iz buče
    • 3   g cimet
    • 1   dl sladka smetana
    • 25   g vanilijev puding v prahu
    • 40   g sladkor
    • 2   dl mleko

Priprava

    Bučo prerežemo na pol (ne lupimo!), izdolbemo semena, jo narežemo na 6 kosov. Denemo jo na pekač s peki papirjem (obrnjeno mesnatim delom navzdol) in pečemo na 200 C približno 35-40 minut oz. do mehkega. Bučo malce ohladimo, odstranimo kožo in spasiramo v pire.Tako pripravljen pire lahko hranimo v hladilniku in ga uporabimo pri peki kolačev, smutijih, omakah…V posodo denemo pire buče, cimet, sladko smetano (nestepeno), puding in sladkor. S paličnimi vse skupaj dobro spasiramo.V kozici z debelejšim dnom zavremo mleko, ga odstavimo in vanj vmešamo bučno maso. Postavimo nazaj na ogenj in na srednji temperaturi kuhamo par minut, da se masa malce zgosti. Pri tem stalno mešamo, da se nam po dnu ne prismodi. Vlijemo v kozarčke in ohladimo.Okrasimo s stepeno sladko smetano in bučnimi semeni.