
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
osnova
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 50 g g | |
Jajca Jajca | 1 | |
Pirina moka Pirina moka | 185 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 4 g g | |
Sol Sol | ščepec ščepec | |
Kakav v prahu Kakav v prahu | 10 g g | |
Maslo Maslo | 85 g g |
nadev
Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu | 1 | |
Mandljev napitek Mandljev napitek | 2,5 dl dl | |
Javorjev sirup Javorjev sirup | 12 ml ml |
preliv in posip
Kokosova smetana Kokosova smetana | 300 ml ml | |
Jagode Jagode |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPudingova pita
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Testo: Moko, sladkor, pecilni prašek, sol in kakav v prahu stresi v posodo in dobro premešaj. Dodaj maslo sobne temperature in jajce ter vse skupaj dobro pregneti, da dobiš enotno zmes. Testo za prb. pol ure postavi v hladilnik, nato ga enakomerno razvaljaj oz. položi v namaščen pekač in ga s prsti pritisni ob dno in obod. Testo z vilicami prebodi, prekrij s papirjem za peko in obteži. Peci 10 minut na 160˙C. Papir in obtežitev nato odstrani in peci še prb. 8 minut. Pusti, da se testo malo ohladi.
Nadev: Puding v mandljevem napitku skuhaj po navodilih proizvajalca in pusti, da se ohladi (vmes večkrat premešaj), nato dodaj 1 žlico javorjevega sirupa. Po vrhu pečene pite nadevaj ohlajeno pudingovo kremo.
V posodi stepi kokosovo smetano in jo s pomočjo dresirne vrečke nabrizgaj po ohlajeni piti ter posuj s koščki svežih jagod.