Puhaste bananine palačinke z malino

Puhaste bananine palačinke z malino
TežavnostLahko
Kuhanje60 min

Priprava

    4 velike banane olupimo in jih na deski z nožem narežemo na čim tanjše kolobarje. Narezane banane stresemo v veliko posodo, v kateri bomo pripravili maso za palačinke. V izbrani posodi jih z vilicami zdrobimo, kar se da drobno. Ubijemo 4 jajca v manjšo, ločeno posodo ter jih zmešamo. Zmešana jajca nato dodamo zdrobljenim bananam in vso maso ročno premešamo.

    V maso stresemo 1 vrečko pecilnega praška ter 100 g gladke moke. Nato z ročnim mešalnikom celotno zmes dobro premešamo. Mešamo tako dolgo, da banane dodatno razpadejo, in da se vse suhe sestavine dodobra vmešajo v maso. Zmes mora biti dokaj gosta. V primeru, da se nam zdi pregosta, postopoma dodajamo vodo in maso mešamo z ročnim mešalnikom. Maso pustimo, da 15 minut počiva.

    Pripravimo ponev za peko palačink in kokosovo olje. Ponev dobro segrejemo, jo namastimo, pred pričetkom peke pa maso še enkrat premešamo z majhno zajemalko. S slednjo v vročo ponev na sredino vlijemo 1 zajemalko mase in jo s tem pripomočkom nežno razprostremo na enakomerno debelino. Palačinke pečemo na srednjem ognju. Z lopatko preverimo, kdaj se palačinka s spodnje strani obarva , nato jo obrnemo in popečemo še na drugi strani. Ko je palačinka pečena, jo z lopatko odstavimo na vnaprej pripravljen krožnik.

    V ločeno posodo vsujemo maline, dodamo dve veliki žlici vode ter 25 g sladkorja. Na rahlem ognju zmes mešamo in segrejemo. V skodelico vmešamo 1 čajno žličko vanilijevega pudinga ter 2-3 čajne žličke vode. To zmes nato vlijemo k vročim malinam in na ognju še 2 minuti ves čas mešamo, da se preliv dovolj zgosti.

    Olupimo 1 srednje veliko banano in jo narežemo na kolobarje. Palačinke postrežemo, tako da jih obložimo z nekaj kolobarji banane in prelijemo z žlico malinovega preliva.

    Avtorji: otroci 9.a, VIZ III. OŠ Rogaška Slatina