
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sestavine za počasi pečenega pujsa
Svinjsko pleče Svinjsko pleče | 1 kg kg | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 20 g g | |
Gorčica Gorčica | 16 g g | |
Vinski kis Vinski kis | 12 ml ml | |
Marmelada
Marmelada (grozdna) | 25 g g | |
Sol Sol | 6 g g | |
Poper Poper | 6 g g | |
Sladka paprika Sladka paprika | 6 g g | |
Česen v prahu Česen v prahu | 6 g g | |
Čebula v prahu Čebula v prahu | 6 g g | |
Mleti čili Mleti čili | ščepec ščepec |
Sestavine za hitro pečenega pujsa
Svinjski hrbet Svinjski hrbet | 1 kg kg | |
Olje Olje | 4 ml ml | |
Sol Sol | ščepec ščepec | |
Poper Poper | ščepec ščepec | |
Mleta kumina Mleta kumina | ščepec ščepec | |
Česen v prahu Česen v prahu | ščepec ščepec | |
Rožmarin Rožmarin | 1 Vejica Vejica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPujs na hitro in počasi - svinjska žar plošča
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Sestavine za počasi pečenega pujsa:
Iz zgoraj navedenih sestavin, dobro zmešamo marinado. Z njo premažemo pleče in ga pustimo stati na sobni temperaturi dve uri pred pečenjem. Meso na žaru pečemo na indirektnem ognju vsaj 5 ur, na temperaturi okoli 125 stopinj Celzija. Pred koncem meso zavijemo v aluminijasto folijo in počakamo še kakšno uro da si odpočije. Meso razceframo z vilicami, ter prelijemo z omako, ki se je nabrala med samim pečenjem.
Sestavine za hitro pečenega pujsa:
Zrezke začinimo tik pred samo peko. Pečemo jih na direktnem ognju. Pri peki moramo biti previdni, saj pri predolgem pečenju zrezki postanejo suhi. Pri tem si lahko pomagamo s termometrom. Da je meso pečeno, mora biti temperatura pri kosti 65 stopinj Celzija, meso pa rahlo rožnato obarvano.