Preprosto več za vas
Pujs na hitro in počasi - svinjska žar plošča

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Sestavine za počasi pečenega pujsa

Svinjsko pleče Svinjsko pleče1 kg kg
Rjavi sladkor Rjavi sladkor20 g g
Gorčica Gorčica16 g g
Vinski kis Vinski kis12 ml ml
Marmelada Marmelada
(grozdna)
25 g g
Sol Sol6 g g
Poper Poper6 g g
Sladka paprika Sladka paprika6 g g
Česen v prahu Česen v prahu6 g g
Čebula v prahu Čebula v prahu6 g g
Mleti čili Mleti čili ščepec ščepec

Sestavine za hitro pečenega pujsa

Svinjski hrbet Svinjski hrbet1 kg kg
Olje Olje4 ml ml
Sol Sol ščepec ščepec
Poper Poper ščepec ščepec
Mleta kumina Mleta kumina ščepec ščepec
Česen v prahu Česen v prahu ščepec ščepec
Rožmarin Rožmarin1 Vejica Vejica

Pujs na hitro in počasi - svinjska žar plošča

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

6:00 h
(1)

Priprava

Sestavine za počasi pečenega pujsa:
Iz zgoraj navedenih sestavin, dobro zmešamo marinado. Z njo premažemo pleče in ga pustimo stati na sobni temperaturi dve uri pred pečenjem. Meso na žaru pečemo na indirektnem ognju vsaj 5 ur, na temperaturi okoli 125 stopinj Celzija. Pred koncem meso zavijemo v aluminijasto folijo in počakamo še kakšno uro da si odpočije. Meso razceframo z vilicami, ter prelijemo z omako, ki se je nabrala med samim pečenjem. 

Sestavine za hitro pečenega pujsa:
Zrezke začinimo tik pred samo peko. Pečemo jih na direktnem ognju. Pri peki moramo biti previdni, saj pri predolgem pečenju zrezki postanejo suhi. Pri tem si lahko pomagamo s termometrom. Da je meso pečeno, mora biti temperatura pri kosti 65 stopinj Celzija, meso pa rahlo rožnato obarvano.