Preprosto več za vas
Puranja rolada nadevana s šunko in sadjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Puranji file Puranji file1 kg kg
Panceta Panceta100 g g
Dimljena šunka Dimljena šunka
(s penečim vinom)
100 g g
Jušna osnova Jušna osnova
(piščančja)
100 ml ml
Jabolka Jabolka3
Sladki krompir Sladki krompir3
Suhe marelice Suhe marelice1 pesti pest
Suhe slive Suhe slive1 pesti pest
Pistacije Pistacije1 pesti pest
Začimbe za piščanca Začimbe za piščanca
Sol Sol
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje

Puranja rolada nadevana s šunko in sadjem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:10 h
(9)

Priprava

Eno uro pred pripravo vzamemo meso iz hladilnika in ga pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Meso razrežemo tako, da dobimo en velik tanek zrezek. Meso prekrijemo s folijo in ga nežno potolčemo, da se še bolj stanjša. Meso mora priti čisto tanko, ker se bo med peko malo odebelilo. Nič hudega, če se na mesteh meso kje pretrga. Ko se bo speklo, bo rolada perfektna.

Meso začinimo in po njem razporedimo rezine šunke s penečim vinom, reziine jabolka, suhe marelice, slive in pistacije. Zavijemo ga v rolado, damo v pomaščen pekač in prekrijemo s panceto. Konce pancete popravimo pod rolado.

Ob straneh razporedimo jabolka, sladki krompir, malo še pokapljamo z oljem in zalijemo z jušno osnovo. Jušne osnove naj bo za pol prsta v pekaču.

Puranjo rolado pečemo 40 minut v že ogeti pečici na 200 stopinj Celzija.