Puranja rolada nadevana s šunko in sadjem

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Puranja rolada nadevana s šunko in sadjem image
Težavnost Težko
Priprava 0 min
Kuhanje 1:10 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 1   kg puranji file
    • 100   g panceta
    • 100   g dimljena šunka s penečim vinom
    • 100   ml jušna osnova piščančja
    • 3   jabolka
    • 3   sladki krompir
    • 1   pest suhe marelice
    • 1   pest suhe slive
    • 1   pest pistacije
    •   začimbe za piščanca
    •   sol
    •   poper
    •   olivno olje

Priprava

    Eno uro pred pripravo vzamemo meso iz hladilnika in ga pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Meso razrežemo tako, da dobimo en velik tanek zrezek. Meso prekrijemo s folijo in ga nežno potolčemo, da se še bolj stanjša. Meso mora priti čisto tanko, ker se bo med peko malo odebelilo. Nič hudega, če se na mesteh meso kje pretrga. Ko se bo speklo, bo rolada perfektna.

    Meso začinimo in po njem razporedimo rezine šunke s penečim vinom, reziine jabolka, suhe marelice, slive in pistacije. Zavijemo ga v rolado, damo v pomaščen pekač in prekrijemo s panceto. Konce pancete popravimo pod rolado.

    Ob straneh razporedimo jabolka, sladki krompir, malo še pokapljamo z oljem in zalijemo z jušno osnovo. Jušne osnove naj bo za pol prsta v pekaču.

    Puranjo rolado pečemo 40 minut v že ogeti pečici na 200 stopinj Celzija.