
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Puranji file Puranji file | 1 kg kg | |
Panceta Panceta | 100 g g | |
Dimljena šunka
Dimljena šunka (s penečim vinom) | 100 g g | |
Jušna osnova
Jušna osnova (piščančja) | 100 ml ml | |
Jabolka Jabolka | 3 | |
Sladki krompir Sladki krompir | 3 | |
Suhe marelice Suhe marelice | 1 pesti pest | |
Suhe slive Suhe slive | 1 pesti pest | |
Pistacije Pistacije | 1 pesti pest | |
Začimbe za piščanca Začimbe za piščanca | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Olivno olje Olivno olje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPuranja rolada nadevana s šunko in sadjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Eno uro pred pripravo vzamemo meso iz hladilnika in ga pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Meso razrežemo tako, da dobimo en velik tanek zrezek. Meso prekrijemo s folijo in ga nežno potolčemo, da se še bolj stanjša. Meso mora priti čisto tanko, ker se bo med peko malo odebelilo. Nič hudega, če se na mesteh meso kje pretrga. Ko se bo speklo, bo rolada perfektna.
Meso začinimo in po njem razporedimo rezine šunke s penečim vinom, reziine jabolka, suhe marelice, slive in pistacije. Zavijemo ga v rolado, damo v pomaščen pekač in prekrijemo s panceto. Konce pancete popravimo pod rolado.
Ob straneh razporedimo jabolka, sladki krompir, malo še pokapljamo z oljem in zalijemo z jušno osnovo. Jušne osnove naj bo za pol prsta v pekaču.
Puranjo rolado pečemo 40 minut v že ogeti pečici na 200 stopinj Celzija.