
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
puranja rulada
Puranja prsa Puranja prsa | 1000 g g | |
Mlada špinača Mlada špinača | 600 g g | |
Parmezan Parmezan | 250 g g | |
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje | 200 ml ml | |
Mleko Mleko | 100 ml ml | |
Sir Sir | ||
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper |
pečena polenta
Jušna osnova Jušna osnova | 1,5 l l | |
Mleko Mleko | 7 dl dl | |
Pšenični zdrob Pšenični zdrob | 600 g g | |
Koruzna moka Koruzna moka | 40 g g | |
Maslo Maslo | 200 g g | |
Olivno olje Olivno olje | 1 dl dl | |
Sol Sol | ||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje |
paradižnikova krema
Mesnati paradižnik Mesnati paradižnik | 750 g g | |
Čebula Čebula | 1 | |
Česen Česen | 2 | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper |
pena bazilike
Bazilika Bazilika | ||
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper | ||
Krompir Krompir |
serviranje
Listi špinače Listi špinače | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPuranja rulada z mlado špinačo, pečena polenta, domača paradižnikova krema in pena bazilike
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Puranja rulada
Puranje prsi operemo pod mrzlo vodo in osušimo. Narežemo na rezine. Z obeh strani rahlo potolčemo ter solimo in popramo. Mleko in smetano zmešamo. Špinačne liste operemo, odcedimo in blanširamo. Odcedimo, dodamo polovico mleko in smetane, parmezan, ter dobro premešamo. Z maso namažemo puranje zrezke ter jih zavijemo v rulado. Špinačne rulade položimo v namaščen pekač, jih obložimo z rezinami sira ter prelijemo s preostankom smetane in mleka. Pečemo v predhodno ogreti pečici 30 do 35 minut na 180 ‘C.
Pečena polenta
Jušno osnovo zavremo in med nenehnim mešanjem vanjo zakuhamo pšenični zdrob. Počasi kuhamo, da se začne gostiti, ter postopoma prilivamo vroče mleko. Na koncu dodamo maslo in olivnoolje in po okusu posolimo. Premešamo in vlijemo v pekač, da se polenta strdi. Ohlajeno narežemo na kocke, ki jih pomokamo v koruzni moki in ocvremo v vročem olju.
Domača paradižnikova omaka
Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Paradižnik položimo za trenutek v krop, da ga lažje olupimo. Narežemo na majhne kocke. Če ima semena, jih odstranimo. Na segreti maščobi posteklenimo sesekljano čebulo. Dodamo strt česen, prepražimo in dodamo kocke paradižnika. Kuhamo na zmernem ognju 40 minut, da se krema zgosti. Po želji pretlačimo in začinimo s solnim cvetom in poprom.
Pena bazilike
Baziliko operemo in blanširamo ter ohladimo v ledeni vodi. Odcedimo in drobno sesekljamo ali zmiksamo. Po potrebi dodamo malo tekočine, v kateri smo blanširali baziliko. Začinimo, premešamo, precedimo in damo v sifon ter dodamo bombico. Pustimo vsaj 1 uro, da se primerno ohladi. Pred uporabo dobro pretresemo. Če je pena preveč tekoča, dodamo malo kuhanega krompirja.
Serviranje
Na večji servirni krožnik položimo liste mlade špinače in nanje položimo puranje rulade s špinačo. Poleg damo kocke ocvrte polente, ki jih prelijemo z domačo paradižnikovo omako ter nabrizgamo s peno iz bazilike.