Preprosto več za vas
Puranja rulada z mlado špinačo, pečena polenta, domača paradižnikova krema in pena bazilike

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

puranja rulada

Puranja prsa Puranja prsa1000 g g
Mlada špinača Mlada špinača600 g g
Parmezan Parmezan250 g g
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje200 ml ml
Mleko Mleko100 ml ml
Sir Sir
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

pečena polenta

Jušna osnova Jušna osnova1,5 l l
Mleko Mleko7 dl dl
Pšenični zdrob Pšenični zdrob600 g g
Koruzna moka Koruzna moka40 g g
Maslo Maslo200 g g
Olivno olje Olivno olje1 dl dl
Sol Sol
Olje za cvrtje Olje za cvrtje

paradižnikova krema

Mesnati paradižnik Mesnati paradižnik750 g g
Čebula Čebula1
Česen Česen2
Olivno olje Olivno olje
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

pena bazilike

Bazilika Bazilika
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Krompir Krompir

serviranje

Listi špinače Listi špinače100 g g

Puranja rulada z mlado špinačo, pečena polenta, domača paradižnikova krema in pena bazilike

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(2)

Priprava

Puranja rulada

Puranje prsi operemo pod mrzlo vodo in osušimo. Narežemo na rezine. Z obeh strani rahlo potolčemo ter solimo in popramo. Mleko in smetano zmešamo. Špinačne liste operemo, odcedimo in blanširamo. Odcedimo, dodamo polovico mleko in smetane, parmezan, ter dobro premešamo. Z maso namažemo puranje zrezke ter jih zavijemo v rulado. Špinačne rulade položimo v namaščen pekač, jih obložimo z rezinami sira ter prelijemo s preostankom smetane in mleka. Pečemo v predhodno ogreti pečici 30 do 35 minut na 180 ‘C.

Pečena polenta

Jušno osnovo zavremo in med nenehnim mešanjem vanjo zakuhamo pšenični zdrob. Počasi kuhamo, da se začne gostiti, ter postopoma prilivamo vroče mleko. Na koncu dodamo maslo in olivnoolje in po okusu posolimo. Premešamo in vlijemo v pekač, da se polenta strdi. Ohlajeno narežemo na kocke, ki jih pomokamo v koruzni moki in ocvremo v vročem olju.

Domača paradižnikova omaka

Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Paradižnik položimo za trenutek v krop, da ga lažje olupimo. Narežemo na majhne kocke. Če ima semena, jih odstranimo. Na segreti maščobi posteklenimo sesekljano čebulo. Dodamo strt česen, prepražimo in dodamo kocke paradižnika. Kuhamo na zmernem ognju 40 minut, da se krema zgosti. Po želji pretlačimo in začinimo s solnim cvetom in poprom.

Pena bazilike

Baziliko operemo in blanširamo ter ohladimo v ledeni vodi. Odcedimo in drobno sesekljamo ali zmiksamo. Po potrebi dodamo malo tekočine, v kateri smo blanširali baziliko. Začinimo, premešamo, precedimo in damo v sifon ter dodamo bombico. Pustimo vsaj 1 uro, da se primerno ohladi. Pred uporabo dobro pretresemo. Če je pena preveč tekoča, dodamo malo kuhanega krompirja.

Serviranje

Na večji servirni krožnik položimo liste mlade špinače in nanje položimo puranje rulade s špinačo. Poleg damo kocke ocvrte polente, ki jih prelijemo z domačo paradižnikovo omako ter nabrizgamo s peno iz bazilike.